• Publicerat 20 april, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Jörgen Lennartssons kontrakt med IFK Göteborg går ut 2018 och just ser det ut att vara osäkert om det blir någon förlängning med tränaren.
– Det är inte någon jätteintensiv förhandling för närvarande. Vi har haft en del samtal, jag fokuserar mest på den dagliga verksamheten och att vinna så mycket fotbollsmatcher vi kan, säger Jörgen Lennartsson till GP.

Jörgen Lennartsson tog över IFK Göteborg inför säsongen 2015 och har sedan dess fört laget till en andraplats och en fjärdeplats i allsvenskan. Det nuvarande kontraktet går ut nästa år och för tillfället går det trögt i förhandlingarna om ett nytt kontrakt.

– Vi för en dialog. Jag vill inte kommentera så jättemycket, mer än att vi för en dialog, säger sportchefen Mats Gren till GP.

Även Jörgen Lennartsson väljer att ligga lågt när han får frågan av tidningen.

– Det är inte någon jätteintensiv förhandling för närvarande. Vi har haft en del samtal, jag fokuserar mest på den dagliga verksamheten och att vinna så mycket fotbollsmatcher vi kan, säger han.

I oktober gick IFK Göteborg ut med att man vill förlänga med tränaren. Enligt GP är en av anledningarna till att förhandlingarna går trögt är att Lennartsson önskat en klausul som reglerar ersättningen vid eventuell uppsägning. Vilket skulle innebära att han har rätt till full lön även om han skulle få ett nytt jobb innan det nya kontraktet går ut. Något som enligt GP också stöds av Tränarföreningen.

– Det är klart att vissa saker måste vi hitta lösningar på i ett avtal för att vi skall komma överens. Är vi helt oense om vissa punkter är det svårt. Jag är förhoppningsfull, säger Mats Gren till GP.

Lennartsson själv väljer att inte kommentera en eventuell klausul, men kan bekräfta att han fått förfrågningar från andra klubbar.

– Det är klart att jag har fått intressanta förfrågningar om andra tränarjobb under den tid jag har varit i Blåvitt, men känt att jag vill vara lojal mot det avtal jag har med IFK, säger han.

NIKLAS SVENSSON