Foto: Bildbyrån

Han fruktade en långtidsskada men kom tillbaka rekordsnabbt, startade och gjorde sitt första mål för Djurgården. Nu är Gustav Engvall full av tillförsikt inför säsongens kanske allra svåraste bortamatch – Malmö FF:
– Kan vi göra tre mål mot Elfsb
org så kan vi vinna mot Malmö borta också, säger Engvall till FotbollDirekt.se.

Gustav Engvall fick lämna bortamatchen mot Häcken den 9 april på bår, knäskadad. Såväl Djurgården som Engvall själv fruktade en längre tids frånvaro, och med tanke på att anfallaren bara är på lån från Bristol City fram till 16 juli så var osäkerheten stor – skulle han missa resten av vårsäsongen?

Det visade sig att skadan inte var allvarligare än att Engvall hann tillbaka till nästa match, hemma mot Elfsborg i lördags. Det slutade med 3-0-seger och första målet i Djurgården. Engvall är själv överraskad över utvecklingen.

– Ja så klart, det var inte så att jag tänkte att jag skulle kunna lira den matchen. Men jag kom till spel, vi vann med 3-0 och ett mål också. Det var lite bonus kan man säga, säger han till FotbollDirekt.se.

Du trodde själv att det var en allvarlig skada?

– Ja, det kände jag direkt. Jag har haft andra knäskador innan, och kände att det har aldrig gjort så här ont tidigare. Så jag tänkte att nu är jag som minst borta ett tag, om inte värre än så. Ibland har man fel alltså, och det var tur att jag hade det nu.

– Tankarna… det var bara, ”vad är oddsen, varför händer det här”? Efter allt slit och med allting fram och tillbaka och att sedan få en allvarlig knäskada, det hade inte varit så käckt i andra matchen.

Hur viktigt var det att få öppna målkontot, att få göra det där första målet?

– Absolut viktigt att få sätta en balja nu redan i tredje matchen. Skönt, en lättnad, och framför allt för laget också. Att vi gjorde två tidiga mål, jag och Kerim satte varsin och det lyfte oss. Så det är en bra prestation för oss.

Det har annars sett lite trögt ut offensivt hela försäsongen?

– Exakt, jag har ju sett lite och det har inte funkat så bra framåt. Nu tycker jag vi har satt defensiven riktigt bra, och det öppnar upp sig mer offensivt. Kan vi göra tre mål mot Elfsborg så kan vi vinna mot Malmö borta också.

Målet mot Elfsborg kom efter bollvinst och en längre boll från Elliot Käck på djupledslöpande Engvall.

– Jag är bra där, tajmar in löpningarna bra och att springa in bakom backlinjen. Elliot slår en fantastisk boll, så det är bara att tacka och ta emot och bra avslut.

Malmö härnäst, tror du att det kan öppnas upp liknande möjligheter för dig framåt, de lär ha ganska mycket boll i den matchen och det kan öppna sig för kontringar?

– Så är det väl, de är duktiga och starka hemma och har skickliga spelare. Men vi vet vad vi kan och vi kommer inte gå in i den matchen och känna att nu vågar vi inte lira. Vi vill också ha bollen och vi ska visa att vi kan spela bra borta mot Malmö.

Det dröjde till sista dagen på svenska transferfönstret innan Djurgården lyckades lösa lånet av Engvall från Bristol City. Efter en tid hos Blåränderna så är han positiv till slagstyrkan i truppen.

– Vi får börja med ganska mycket nytt. Så vi får börja från grunden, sätta defensiven som vi gjorde mot Häcken, och egentligen även mot Sirius även om vi hade en olycklig minut där med två bolltapp och ett mål som de kontrar in. Sen mot Elfsborg kändes det jävligt stabilt. Sen när Jonas (Olsson) försvinner, det är klart det är tungt att han inte kunde spela den matchen. Men ”Gunnar” (Niklas Gunnarsson) kommer in och gör det bra.

– Så jag känner att vi har bra bredd i truppen också, om någon går sönder så kan vi slänga in en ny som gör det bra. Det känns som att vi har en bra trupp och får vi i gång offensiven mer så är det klass.

MISSA INTE!

– Allt om Djurgården – Gå till FotbollDirekts Djurgården-sida
 Förklarar hur Djurgården kunde konkurrera med MFF
– Djurgårdens ”nyförvärv” – snart stor förstärkning på gång

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll