• Publicerat 20 april, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby sålde ut sin hemmapremiär mot Kalmar vilket innebar drygt 30 000 åskådare på plats. Med tre dagar kvar till Sundsvall på Tele2 Arena talar mycket för en ny, välbesökt match.

Sedan Hammarby tog klivet upp till allsvenskan inför 2015 års säsong har laget haft högst publiksnitt i allsvenskan två år i rad.

2017 års publikår har också börjat starkt. Hammarbys hemmapremiär mot Kalmar var utsåld, vilket innebar hela 30 671 åskådare på plats. Bara två matcher har besökts av fler personer: IFK Göteborg mot Malmö FF på Ullevi samt Stockholmsderbyt mellan AIK och just Bajen.

På söndag tar Hammarby emot Gif Sundsvall på Tele2 Arena och det ser ut att bli en ny publikfest i grönvita tecken. Med tre dagar kvar har det sålts 19 201 biljetter, så en bra bit över 20 000 åskådare blir att vänta på söndag.

Hammarby har inlett allsvenskan godkänt med fyra poäng på tre matcher. 1-2-förlusten mot IFK Norrköping och den räddade poängen mot Kalmar i slutsekunderna följdes upp i måndags av den imponerande derbysegern över AIK.

Sundsvall började allsvenskan bra med seger hemma mot AFC Eskilstuna, men därefter har de förlorat två raka mot Malmö FF och Häcken.