• Publicerat 20 april, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Sirius kommer inte att spela sin hemmamatch mot Kalmar i Uppsala. I stället tvingas laget åka upp till Gävle då förbundet inte anser att Studenternas IP håller måttet.

I den allsvenska premiären borta mot Djurgården stod Sirius för en enastående prestation och vann rättvist med 2-0 efter en stundtals glimrande fotboll.

I omgången därpå, hemma på Studenternas IP i Uppsala mot IFK Göteborg, kunde Sirius inte alls spela samma passningsorienterade fotboll på grund av att gräsmattan helt enkelt var för dålig och Sirius föll med 2-0.

Senast mot IFK Norrköping på bortaplan visade Sirius återigen sin styrka på konstgräs och vann mot 2015 års mästare med 2-0.

På måndag är det dags för Sirius andra hemmamatch för säsongen, men det står nu klart att matchen inte kommer spela på Studenternas IP – eller ens i Uppsala. I stället kommer Sirius möte med Kalmar att spelas på Gavlevallen i Gävle, detta efter att förbundet bedömt att planen på Studenternas inte är tillräckligt bra.

”SvFF:s Tävlingskommitté har beslutat att matchen Sirius-Kalmar i Allsvenskan den 24 april klockan 19.00 ska spelas på Gavlevallen i Gävle då gräsplanen på Studenternas IP efter inspektion inte ansetts hålla tillräcklig kvalitet.”, skriver förbundet på sin hemsida.