Foto: Bildbyrån

Allsvenskan har blivit allt bättre på att fram talanger, men än finns gamla rävar som fortfarande levererar i Sveriges bästa fotbollsliga. Nedan har vi listat de tio äldsta spelarna och som ni kommer märka är vissa spelare födda samma år – och då är det tidigast född det året som kommer först i ordningen. 

FD SPECIAL – ALLSVENSKANS TIO ÄLDSTA SPELARE

Kyriakos Stamatopoulos, AIK, 1979. 

– Den rutinerade kanadensaren är allsvenskans äldsta spelare och dessutom den enda som är född på 70-talet. Kom till AIK 2010 och har för det mesta agerat andramålvakt. Kontraktet löper ut efter säsongen.

stam

Nils-Eric Johansson, AIK, 1980.

– AIK:s lagkapten trummar på. Kom till klubben 2007 och är nog lika bra nu som då. En maskin i backlinjen som aldrig verkar tröttna. Sitter på ett utgående kontrakt.

Nisse

Kennedy Bakircioglü, Hammarby, 1980. 

– Mr Bajen är inne på sista refrängen. Från att ha varit den stora nyckelspelaren de senaste säsongerna börjar det närma sig en bänkplats för Kennedy. Precis som jämngamla Nisse sitter även Kennedy på ett utgående kontrakt.

Kennedy

Johan Wiland, Malmö FF, 1981. 

– Kom till MFF sommaren 2015 från Köpenhamn och har sedan dess varit en av allsvenskans bästa målvakter. Kontraktet löper ut efter säsongen.

Wiland

Andreas Isaksson, Djurgården, 1981.

– Även Isaksson börjar bli till åren. Återvände till Djurgården i somras och har imponerat stort i inledningen av årets allsvenska. Har kontrakt i ytterligare en säsong efter denna.

isaksson

Andreas Eriksson, Sirius, 1981.

– Målade i allsvenska debuten för AIK 2004 och spåddes en lysande framtid, men har haft stora problem med skador. Nu en rutinerad räv i Sirius. Kontraktet löper ut efter säsongen.

Ante E

Lasse Nilsson, Elfsborg, 1982.

– Den tidigt 82-födde Lasse Nilsson har tappat sin startplats i Elfsborg. Är inne på tredje sejouren i klubben och var tongivande i guldet 2012. Sitter på ett utgående kontrakt.

Lasse Nilsson

Tobias Hysén, IFK Göteborg, 1982.

– Fjolårets comeback i Blåvitt efter Kina-äventyret blev ingen succé och nu jagar ”Tobbe” revansch. Har option på ytterligare ett år efter denna säsong.

Hysén

Andreas Johansson, IFK Norrköping, 1982.

– Förutom några år i Tyskland har ”Ante” varit allsvenskan trogen i först Halmstad och sedan IFK Norrköping. En enorm nyckelspelare med sin rutin i ett annars ungt Norrköping. Kontrakt även över 2018 års säsong.

Andreas Johansson

Stefan Ishizaki, AIK, 1982.

– Lämnade Gnaget efter degraderingen 2004. Var inte populär bland AIK-fansen under sin tid i Elfsborg, men direkt i comebacken under sommaren 2015 visade mittfältaren att han fortfarande är en mycket bra spelare.

Stefan Ishizaki

Fotnot: Om ni saknar spelare som Kim Källström och Markus Rosenberg (också födda 1982) beror det på att de är födda senare på året än de andra spelarna det året.

PS: Missat vår lista över allsvenskans tio yngsta spelare? Ny chans HÄR!