Foto: Bildbyrån

Djurgården saknar Tino Kadewere och det ser ut att hålla i sig. Två skador i vinter har satt sina spår och något comebackdatum finns i dag inte för talangen.
– Det är svårt att förstå att det här händer just mig. Jag har jobbat hårt för att bli en av de bästa spelarna i laget men jag tänker inte låta det här dra ner mig, säger han till Djurgårdens officiella hemsida.

Från knäproblem till en annan skada. Den här vintern har förryckts för Tino Kadewere och när han kan vara tillbaka återstår att se.
I dag pratar Djurgårdens naprapat om Kadeweres situation men utan att kunna ge några tydliga svar kring 96:an från Harare i Zimbabwe.
– Tino har en underkroppsskada som han ådrog sig i matchen mot Häcken och som gör att han kommer att vara borta några veckor. Vi får återkomma då vi vet mer om när han kan vara tillbaka i träning igen, säger Christian Andersson till dif.se.

LÄS: EN BRILJANS GULD VÄRD FÖR DJURGÅRDEN

I brist på ren fotbollsträning så sysselsätter sig nu zimbabwiern med rehab, så sent som i går ett lättare löppass och han vill tro att han har en comebackchans kring månadsskiftet.

– Det är låret som har krånglat. Men det är ingenting farligt och jag hoppas kunna vara tillbaka i träning om ett par veckor. I nuläget kan jag springa och göra korta ruscher men inte med hundra procents kapacitet. Det känns fortfarande lite men inte på samma sätt som förra veckan.

Men trots att Kadewere vill utstråla lugn och ha en distans till det han missar just nu så förbannar han ändå lite situationen:
– Det är svårt att förstå att det här händer just mig. Jag har jobbat hårt för att bli en av de bästa spelarna i laget men jag tänker inte låta det här dra ner mig. Som professionell fotbollsspelare måste man vara mentalt stark, släppa allt grubblande och bara fortsätta att kämpa på. Gör man det dag efter dag kommer man tillbaka starkare än man var innan.

MISSA INTE – MER OM DJURGÅRDEN

– Söndagen blir ett nyckeldatum för Jonas Olsson

– Han avgjorde för Djurgården – imponerade stort