Foto: Bildbyrån

Polens A-landslag visar nu intresse för Malmö FF-stjärnan Pawel Cibicki. Känsligt för den allsvenske skytteligaledaren, känsligt för den svenska landslagsledningen.
– Jag är fortfarande polack, det är inget snack om saken, säger han i dag till SR P4 Malmöhus.

Pawel Cibicki ser i nuläget ut att gå mot årets allsvenska genombrott.
Omgående i skytteligaledning, högaktuell för flera utländska klubbar, liksom hur Polens a-landslag vill konkurrera med Janne Andersson om Cibickis namn.

Men inte nog med det, 23 -åringen blir av allt att döma även ett frontansikte för Sveriges U21 som deltar i sommarens EM-slutspel.

LÄS: SKRÄCKEN FÖR MFF – ”MÅSTE AVVAKTA OCH SE”

Redan i fjolhöstas hade annars MFF-forwarden ett erbjudande från Polens U21 men där Cibicki backade – ett Polen han nu kommer att möta i sommarens EM.
– Det kommer bli lite tufft tror jag, men det kommer bli roligt. Det är ju sånt som motiverar oss fotbollsspelare, med lite hat och så. Jag kan förstå dem också och det var inget kul beslut som jag fick göra. Vissa förstår det och vissa förstår det inte, säger han till Radiosporten i Malmö.

Om FotbollDirekts avslöjande i måndags om hur Polens a-landslag nu visar ett seriöst intresse –  så är han försiktig:

– Det är som man säger, bollen är rund. Man vet aldrig vad som händer om de (Polen) drar i en och inte Sverige drar i en. Vi får se helt enkelt hur det blir. Jag vet att intresse finns, det finns det från båda håll tror jag. Det är bara att bevisa på fotbollsplanen, sedan får resten lösa sig i efterhand.

Så om Janne Andersson dröjer allt för länge kan det alltså bli Polen för dig?

– Kanske. Som jag säger, bollen är rund, vi får se. Jag får enkelt prestera på fotbollsplanen så får vi se vad som händer.

SR: Vad har du för känslor för Polen?

– Det är mitt land, det är där jag är ifrån. Just det beslutet som jag tog var bäst för mig. Man ska inte alltid ta det lätta beslutet. Det här var ett tufft beslut. Hemma pratar vi polska hela tiden så jag är fortfarande polack, det är inget snack om saken.

MISSA INTE – MER OM MFF:

– Flera MFF-namn trycker på – dessa får mest uppmärksamhet

– Berättar om drömchansen för nya MFF-stjärnan