• Publicerat 20 april, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Pontus Jansson har gjort succé i Leeds United. Nu uppges han jagad av flera av de största Premier League-klubbarna, som Chelsea, Liverpool och Tottenham:
– Han har siktet inställt på att spela i Premier League nästa säsong, så mycket kan jag säga, säger Janssons agent Martin Dahlin till Kvällsposten.

Pontus Janssons flytt till Leeds har blivit en succé – den tidigare MFF-mittbacken har tagit en ordinarie plats och älskas av supportrarna. Nu jagar han Premier League-avancemang med klubben. Leeds ligger sjua i Championship och jagar en play off-plats som lag 3-6 i tabellen får.

Men även om Leeds inte skulle klara det så kan han hamna i Premier League ändå. Flera medier i England, Daily Star som The Sun och Sky Sports, skriver att Southampton vill värva Jansson. Han ses då som ersättare för holländske mittbacken Virgil van Dijk som ser ut att lämna klubben.

Southampton uppges vara berett med ett bud på 10 miljoner pund, vilket motsvarar runt 128 miljoner svenska kronor.
– Han har siktet inställt på att spela i Premier League nästa säsong, så mycket kan jag säga. Men just nu fokuserar han enbart på Leeds, säger Janssons agent Martin Dahlin till Kvällsposten.

Enligt tidningen så är ännu större Premier League-klubbar intresserade – samtliga de som befinner sig topp tre i Premier League-tabellen just nu: Chelsea, Tottenham och Liverpool.

– Som sagt, intresset är stort men du kommer inte få mig att gå in på specifika klubbar, säger Martin Dahlin.