Foto: Bildbyrån

Under onsdagens träning deltog endast en av Malmös fem mittbackar. Nu väntar en kamp mot klockan för att få spelarna friska till helgens allsvenska möte.
– Vi hoppas ha alla med till Djurgårdsmatchen, säger MFF:s sjukgymnast Jesper Robertsson till Expressen.

Efter en stundtals svag försäsong där spelet under nya tränaren Magnus Pehrsson haltade, hittade laget rätt i hemmapremiären mot Sundsvall. Anledningen? Lagets nya spelsystem med tre mittbackar.

Men för att kunna spela fortsätta spela 3- 5-2 behövs flera friska mittbackar. Under onsdagen var endast Felipe Carvalho med på lagets träning.

Rasmus Bengtsson är långtidsskadad. Lasse Nielsen fick en smäll mot huvudet i 3-0-segern över Halmstad senast och behöver följa den så kallade hjärnstegen innan han kan användas i matchsekvenser. Behrang Safari missade matchen mot Halmstad och är fortfarande inte i full träning och Franz Brorsson är sjuk.
– Han blev sjuk i går (tisdag) så där får vi avvakta lite till och se, säger Malmös tränare Magnus Pehrsson till Expressen.

Safari och Nielsen är närmast att komma tillbaka och ser ut att kunna träna fullt under torsdagen eller fredagen. Eftersom nästa match är först på måndag borde de vara redo om de inte få bakslag under veckan.