Hur mår Jonas Olsson? Djurgården beskriver i dag stjärnans tillstånd som hoppfullt inför måndagens stormatch mot Malmö FF. Özcan Melkemichel är beredd att avvakta med ett test till 24 timmar innan.
– Det ser hoppfullt ut. Vi tror inte att det är en större skada men det kan dröja fram till söndag innan vi testar honom, säger Melkemichel till FotbollDirekt.se. 

Jonas Olsson har blivit ett av årets största nya allsvenska namn.
Och Olsson har omgående imponerat och visat vad 200 Premier League-matcher är värda.
Däremot hade han det tungt senast när han hastigt fick ge upp mötet med Elfsborg. Hur djupt ljumskproblemen sitter är inte klart men stjärnan har inte deltagit i ordinarie träning och gjorde det inte heller i Djurgårdens träning i dag.

HANS FÖRTVIVLAN – ILSKAN EFTER DJURGÅRDEN

– Nej, det har han inte gjort. Just nu håller han på med rehab vid sidan om. Vi tar det försiktigt, även om det ser positivt ut. Vi upplever inte att det är en större skada, säger Özcan Melkemichel till FotbollDirekt.se.

– Vi tar det dag för dag och det kan alltså dröja till på söndag innan vi testar om han håller för spel mot Malmö på måndag. Ljumskar är alltid svårbedömda men som jag sagt så är inte känslan att det kommer att bli långvarigt.

Hur ser du på situationen när han fick ont mot Elfsborg?
– Men vi visste ju att han hade haft lite känningar innan matchen men dagen innan så lände han ändå ingenting så vi testade. Sedan när han visade under matchen att han började känna något så bestämde vi direkt att han skulle gå av.

Han tränar inte ordinarie förrän tidigast på söndag igen?
– Vi får se men det kan mycket väl så att vi dröjer till på söndag. Testar där och ser om han håller. Om inte så vilar han helt enkelt lite längre, säger Dif-tränaren och fortsätter:

– Men det är klart att vi vill ha med honom men samtidigt tar vi inga som helst risker. Han ska spela många matcher för oss den här säsongen. Han är imponerande. Han har direkt stor betydelse för oss. Ingen tvekan – det märks verkligen att han spelat på högstanivån. Pondusen och lugnet han har.

 

MISSA INTE – MER OM DJURGÅRDEN

– HÄR blir Djurgårdsstjärnan känslomässig

– Inget roligt besked för Djurgården – slipper inte undan