Foto: Bildbyrån

Ett glädjebesked för Malmö FF: Jo Inge Berget är i full träning inför måndagens möte med Djurgården. Återstår att se om den norske stjärnan får starta:
– Det handlar om tajming för att han inte spelat på ett tag, säger Magnus Pehrsson till Kvällsposten.

Jo Inge Berget har missat inledningen av allsvenskan med en ljumskskada. Men nu är norrmannen på god väg tillbaka. Berget, som gjorde sex mål och fem assists i fjol, tränade för fullt i dag, rapporterar Kvällsposten.

Berget själv säger sig vara redo för nästa allsvenska match, på måndag mot Djurgården:

– Det kändes bra. Jag är redo för spel på måndag, säger Berget till Kvällsposten.

Om Berget kliver in direkt från start nu på måndag är dock oklart.

– Nu går vi in i åtta dagar med tre matcher och det känns väldigt bra att vi kan använda truppen på ett ännu djupare sätt än vi behövt eller gjort tidigare, säger MFF:s tränare Magnus Pehrsson.

– Fysisk kommer man aldrig behövas fundera på honom (Berget), han är den som springer mest och är uthållig. Det handlar om tajming för att han inte spelat på ett tag, men enda sättet där är att träna bra och att spela matcher, fortsätter Pehrsson.

Medan Berget har varit borta så har ett par spelare – Yoshimar Yotún och Pawel Cibicki – gjort det bra på de positioner där han kan spela, dvs anfallare och yttermittfältare. Magnus Pehrsson säger att det finns med i värderingen:

– Det är klart att det ligger med där också. Efter Sundsvalls-matchen så var ju valet just det. Det var en väldigt fin prestation och vi ville inte förändra det. Det är klart, det är långt kvar till matchen mot Djurgården, men den tanken ligger ju fortfarande nära till hands. Vi har gjort två, tycker vi, väldigt bra prestationer och det är de som varit på plan som ändå ligger först till hands.

– Sedan vi kanske ändå gör en förändring för att vi tycker att det passar bättre. men gör man det bra ska man ju också ha stora möjligheter att fortsätta spela, tycker jag.