Foto: Bildbyrån

Rasmus Elm gick ut skadad i smålandsderbyt tidigt i den första halvleken. Det är ännu oklart hur länge mittfältaren blir borta.
– Vi har konstaterat att problemet egentligen sitter i höften och inte i ryggen. Vad nästa steg blir återstår att se, säger Kalmars sjukgymnast Kjell Svensson till Barometern.se.

Redan i matchen mot Hammarby fick Elm en smäll mot handen, efter matchen visade det sig vara en fraktur på båtbenet. Därför spelade mittfältaren med gips mot Jönköpings Södra. Men det var inte anledningen till att han klev av planen redan efter 20 minuter.

– Vi har konstaterat att problemet egentligen sitter i höften och inte i ryggen. Vad nästa steg blir återstår att se, säger Kalmars sjukgymnast Kjell Svensson.

Elm har knappt tränat under de senaste veckorna utan har nästan enbart spelat fotboll under matcherna.
– Jag har egentligen bara spelat den senaste tiden och det håller inte i längden. Ska jag vara med vill jag göra mig själv rättvisa och vara till nytta för laget, säger Rasmus Elm.

Den tidigare landslagsmittfältaren har varit skadedrabbad under de senaste säsongerna och trots att omfattningen av skadad ännu är okänd, stressar inte Elm upp sig.

– Jag är inte orolig. Det är som det är. Jag får ta det lugnt några dagar och se vad som händer. Har jag lika ont som mot Jönköping är det inte aktuellt att spela, säger Elm till Barometern.se.