• Publicerat 19 april, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AFC Eskilstuna ger sin supporterklubb ”AFC Support” gratis inträde till klacksektionen under resten av säsongen. 
— Vi känner med supportrarna efter det tråkiga de utsattes för. För oss är det jätteuppskattat att de supportar oss och vi har ett ansvar gentemot dem, säger klubbens sportchef Azad Budak till ekuriren.se. 

Under AFC Eskilstunas 1-1 match borta mot IFK Göteborg utsattes både spelare och tillresta supportrar av glåord och hån från delar av hemmapubliken. Bland annat hölls banderoller upp och ramsam ”AFC-horungar” sjöngs under flera minuter av delar av hemmaklacken.

AFC Support, AFC Eskilstunas supporterklubb, attackerades också på väg hem efter matchen.
”Vår minibuss blev attackerad av 5st personer varav en som började med att skrika fula ord, hotade med att döda oss och sparkade på vår hyrda minibuss vilket resulterade i bucklor. Är detta något som är okej? Ja, läser man kommentarer på sociala medier är det många som till exempel har skrivit ”ni förtjänar all skit, äckliga horor”… Är detta den rätta vägen för att skapa bra relationer mellan klubbar och utveckla svensk fotboll?”, skriver gruppen på sin Facebook-sida.

Lagets målvakt, tillika U21-landslagets målvakt, Tim Erlandsson visade sitt stöd till gruppen genom att betala för skadorna på den inhyrda bussen.

– Deras pengar ska gå till supporterresor och att stötta oss på olika sätt. Inte till sånt här. Det kändes naturligt och som ett sätt för mig att visa uppskattning, säger Erlandsson till SVT.

PÅ FD: Blåvittbossen reagerar starkt på skandalscener – ”Åt helsicke”

Nu väljer även klubben att stötta sin supporterklubb. På söndag kommer samtliga av AFC Supports medlemmar gå in gratis på klacksektionen mot Halmstad. Och kommer få göra det under resterande del av nykomlingarnas hemmamatcher.
— Vi känner med supportrarna efter det tråkiga de utsattes för. För oss är det jätteuppskattat att de supportar oss och vi har ett ansvar gentemot dem. Vi vill gärna göra något för dem, det handlar om uppskattning och tacksamhet, säger Azad Budak, sportchef i AFC Eskilstuna och fortstätter.
— Pengar är inte det viktigaste. Vi får betalt tillbaka av supportrarna, deras stöd är betalt nog, säger Azad Budak.

Supporterklubbens vice ordförande, Gustav Oskarsson, är såklart glad över klubbens agerande efter händelsen.

— Planen var att bygga upp en supporterkultur och inte ha medlemskap i år, men när den här möjligheten kom gick det inte att säga nej. Nu hårdjobbar vi och i kväll kommer all info om medlemskap komma ut på vår hemsida, säger Gustav Oskarsson.