Foto: Bildbyrån

Västerås fick en pangstart på årets säsong i division 1 norra. Laget premiärvann med hela 3-0 mot Assyriska och de gjorde det inför hela 5 627 åskådare, en fantastisk publiksiffra för ett lag i Sveriges tredjedivision. 

Johan Mjällbys Västerås är ett av lagen i division 1 som tippas slåss om en plats till superettan. De kunde inte ha fått en bättre start på årets säsong.

Assyriska, som i höstas trillade ur superettan, gästade Solid Park Arena men hade inte att mycket att hämta i Västerås. Hemmalaget vann med hela 3-0, men resultatet var inte det enda som var imponerande i går kväll.

Hela 5 627 åskådare hade letat sig till arenan på skärtorsdagen för att bevittna Västerås premiär, en fantastisk siffra för ett lag i division 1. VSK:s premiärsiffra slår de flesta lagen i superettans dito (bara Skånederbyt mellan Helsingborg och Trelleborg drog fler åskådare) och även flera allsvenska lag hade en sämre publiksiffra i sin första hemmamatch för året (Sundsvall, AFC Eskilstuna, Jönköpings Södra, Östersund och Halmstad). Häckens match mot Djurgården var utsåld så därmed räknas siffran 5 541 inte in här.