Det krävdes en tveksam straff och ett misstänkt offside-mål. Men trots den knappa premiärsegern så vågar ÖSK-stjärnan Oscar Jansson titta högt.
– Vi har ju snarare beteende- än resultat-mål. Alexander Axén har infört något nytt och verkligen skapar trygghet. Vi har pratat om topp-6 och det ska vi jobba stenhårt för, säger Oscar Jansson till FotbollDirekt.se.

Örebro genomlevde en skakig premiär. Trots Ferhad Ayaz 1-0 så hade Jönköpings Södra det mesta i övrigt med sig i halvtid; 9-4 i avslut på mål och 64-36 i bollinnehav.*

Matchen vägde ända in i matchslutet och frågan är om inte någon som Michael Almebäck moraliskt räddade ÖSK med glidtacklingar och långa löpningar.
Ex-proffset hade nämligen en del räder innan segermålet när Kennedy Igboananike gick omkull i vad många ser som en tveksamt dömd straff. 2-1 sedan från Nahir Besara – och en premiärkväll som efter många om och men landade rätt för ÖSK.

FARLIGT, FARLIGT ÖREBRO

Stor lättnad och målvakten Oskar Jansson är övertygad om att ÖSK har kapacitet för toppen, precis som bitvis i fjol:
– Det var inte perfekt, det var inte snyggt. Inte på något vis men vi får hem matchen och det är sådana här matcher man också måste klara att vinna. Vi har hittat sätt att vinna på i vinter även när vi inte spelar bra och det visade vi på nytt i går mot Jönköping, säger Jansson till FotbollDirekt.se.
– Premiärer är aldrig lätt och Jönköping är ett obehagligt lag att möta. De kan slå vilket lag som helst så det är skönt att vi klarar av det som vi gjorde. Och så är det skönt att vårt försvarsspel fungerade direkt. När jag pratar om att vi hittat ett sätt att vinna matcher så menar jag att vi inställningsmässigt har lovat varandra mycket. Alexander Axéns jobb med att vara personlig och så nära spelarna som han är ger verkligen resultat.

– Vi vet ju för att vara topp-6 så måste vi jobba jäkla hårt för att då¨måste vi ha många starka lag bakom oss om vi ska lyckas med det så det krävs massor av inställning. Och tittar man på vad vi har så har vi många starka namn, många starka karaktärer. En mix av mycket och så en tränare och ledning som verkligen tror på vad han gör.

Alexander Axén ses ju av många som en kommande stortränare. Din bild av honom?
– Han är annorlunda. Speciell. Väldigt speciell. Lite egen. Han är personlig och vill vara nära alla. Det krävs ganska mycket tror jag för att orka som han gör men otroligt värdefullt när en tränare lägger ned ett sådant jobb. Det är uppenbart vilket stort förtroende han har från alla spelare och hur klubben tror på vad Alexander gör och vill göra.

Har ni kapacitet för topp-5?
– Det kanske mest speciella är att vi har jobbat mer med beteendemål än resultatmål. Det är det vi jobbar mest efter. Och då handlar det mest av allt om inställning när man tänker så som han vill göra och så kommer resultaten om vi mentalt gör rätt saker. Men visst, har vi pratat om resultat så har vi ju sagt att topp-6 är målet.

Oskar Jansson har hunnit fylla 26 år och lever i dag mycket på vad han fått med sig från åren i London och Tottenham och så hoppas han fortfarande på att bli en av få svenska målvaktsexporter:
– Ja, det har verkligen format mig. Otroliga erfarenheter men jag är ju en bättre målvakt i dag och även om jag fokuserar på Örebro så har jag ju som mål att spela utomlands igen. Det vet jag att jag kan göra.

MISSA INTE – MER OM ÖREBRO

– Maic Sema kan pusta ut – skönt besked mot Djurgården

– Tunga ÖSK-siffror – 10-10-10-12

OJBB170403BB172