• Publicerat 3 april, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Örebro besegrade Jönköpings Södra med 2-1 på Behrn Arena under måndagskvällen. Efteråt handlade eftersnacket om ett par straffsituationer. FD: reporter John Marthinson besvarar fem snabba frågor om matchen. 

Din bild av den första halvleken?
– Örebro startade bäst och gjorde också ledningsmålet efter en drygt kvart. Besara hoppade över Rogic passning och Ayaz pricksköt in bollen. Därefter backade laget hem och J-Södra tog över mer och mer. Bortalaget borde ha fått in en kvittering på någon av alla chanser som de skapade.

Din bild av den andra halvleken?
– J-Södra rivstartade och kvitterade snabbt när Daryl Smylie nickade in en hörna. Därefter var matchen lite jämnare med fördel för J-Södra som spelade offensivt och vågat trots bortaplan. Men Örebro skapade också en del i en chansrik match mellan två lag som satsade på tre poäng. När Kennedy Igboananike föll i straffområdet kunde Örebro sätta det avgörande målet. Vilket blev ett tråkigt avslut på en underhållande match.

Var det straff?
– Både min första reaktion, men framförallt efter att ha kollat på reprisbilderna, så var det tydligt att domaren inte borde ha blåst för straff där. Samtidigt ska inte Tamimi sätta domaren i den situationen, då finns alltid risken för att han blåser. Men självklart ska också Igboananike få kritik för hur lätt han faller i straffområdet vid minsta kontakt, och det blir såklart lätt att ge honom kritik när händelsen blir matchavgörande.

Det var också två straffsituationer där J-Södra-spelarna vinkade för straff?
– Ja, men vid båda tillfällena tycker jag att domaren gör rätt som friar. Vid första situationen skjuter en Södra-spelare på en Örebro-spelares händer… Skottet är så nära att backen inte hinner få undan dem, och de är i en naturlig position. Vi den andra situationen hålls Smylie i av Lorentzson men bollen flyger högt och Smylie lägger sig först när han ser att han inte kommer nå bollen, därför ingen straff.

Några spelare som stack ut, som vi borde hålla koll på i kommande matcher?
– Ja faktiskt. Jag tycker att Ferhad Ayaz är väldigt spännande, nu gick han förvisso ut skadad tidigt efter sitt mål, men han kommer att vara nyttig offensivt för Örebro i år. Håll också koll på J-Södras Dzenis Kozica som kan få ett genombrott i år. En kvick och spelklok spelare som ofta tar sig förbi sin försvarare och skapar oreda hos motståndarna eller kommer till avslutsläge på egen hand.