Foto: Bildbyrån

AIK:s guldhjälte Ivan Obolo ska hyllas på Friends Arena i eftermiddag. Obolo berättar nu om kärleken till AIK, och sin framtid efter spelarkarriären. Nu ska han bli agent: 
– Den argentinska marknaden är okänd i Sverige – om jag kan bidra med att expandera den marknaden i Sverige så skulle jag vara väldigt glad, säger Obolo till Sportbladet.

AIK tar emot Häcken inför storpublik på Friends Arena i eftermiddag – då kommer guldhjälten Ivan Obolo att hyllas. Argentinaren gjorde tre säsonger i AIK 2007-2009 och krönte sin sejour i klubben med SM-guld och cupguld sista året. Obolo gjorde nio mål och sex assists i allsvenskan guldsäsongen 2009 och låg bakom nästan hälften av lagets mål.

Efter nyår valde han att lägga skorna på hyllan, och nu har AIK bjudit in honom till dagens premiär mot Häcken. Vid 15-tiden i eftermiddag kommer han leda inmarschen på Friends.

– Först och främst: jag tvekade inte en sekund att tacka ja. Jag känner en så stark kärlek för klubben. Folket här i Stockholm har alltid behandlat mig väl och jag känner bara tacksamhet och glädje, säger Obolo till Sportbladet.

Åren i AIK gav honom starka känslor för klubben, som han fortsatt följa sedan avskedet. Han representerade ett antal klubbar i Argentina och Chile efter AIK-sortin, men en återkomst fanns i tankarna. Det blev aldrig så, men minnena finns kvar – att spela på Råsunda inför hemmasupportrarna.

– Det är fantastiskt. Man måste uppleva det för att förstå känslan. Precis som många supportrar blev jag väldigt ledsen när Råsunda revs. Det är så många starka minnen därifrån. När vi vann 2009 och firade med fansen på Råsunda… det var en magisk känsla.

Obolo slutade spela alldeles nyligen, men planen för framtiden är klar:

– Nu ska jag arbeta med att representera spelare. Som agent, då.

Och att ta spelare till Sverige som agent är alls inte otänkbart:

– Den argentinska marknaden är okänd i Sverige. Men jag kan verkligen rekommendera den – det finns massa bra spelare – och om jag kan bidra med att expandera den marknaden i Sverige så skulle jag vara väldigt glad.

MISSA INTE! 

– Allt om AIK – Gå till FotbollDirekts AIK-sida
– AIK-chefens jättehyllning till Obolo: ”Den som haft störst inverkan”
Obolos karriär över: ”Utan honom hade de aldrig vunnit dubbeln”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll