Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping möter Östersund i på bortaplan i cupfinalen. Men nu kan Norrköping bli utan supporterstöd i finalen – Peking Fanz bojkottar matchen.

Finalen i svenska cupen spelas på skärtorsdagen den 13 april. Under allsvenska upptaktsträffen i måndags så lottades Östersund som hemmalag. Norrköpings manager Jens Gustafsson trodde ändå på starkt stöd från tillresta supportrar:

– Enligt uppgift är det många Norrköpingsbor som ska fira påsken i Östersund. För oss blir det en inspirerande uppgift. Vi möter ett väldigt bollskickligt lag som överraskat många under lång tid. Det ska bli kul, sade Gustafsson på upptaktsträffen.

Men det återstår att se hur stort supporterstödet blir – IFK Norrköpings officiella supporterorganisation Peking Fanz har beslutat bojkotta matchen. Finalen spelas alltså på skärtorsdagen, en dag som inte är röd dag, och avsparkstiden är klockan 16.00. Det är över 700 km mellan Norrköping och Östersund.

”Nu när det vankas final och folkfest så har vi insett att förbundet fullständigt skiter i om det kommer någon publik eller ej. Dels lägger man finalen på en vardag, när alla andra matcher i cupen har spelats på helgdagar. Inte blir det bättre när det skiljer 720 km mellan städerna. Som krydda på det hela väljer man avsparkstiden 16.00, vem hade man tänkt skall hinna till matchen?”, skriver Peking Fanz på sin hemsida.