Syrianska genomgick ett mindre helvete i en U17-match i helgen. Förlust med 30-0 mot Åtvidaberg – ett resultat så stort att matchen blivit en riksnyhet. 
– Det är klart att spelarna inte mår bra och särskilt inte när media uppmärksammar utan bakgrund. Men det finns inte en enda spelare som ska känna skuld, kommenterar Syrianskas ungdomschef Iso Gursac för FotbollDirekt.se.

Det är en match som 999 gånger av 1000 går spårlöst förbi.
En match i mängden i ett U17-sammanhang. Men just den här här stack ut på ett sätt som gjorde att matchen slutade som en riksnyhet.
Åtvidaberg slog alltså Syrianska med siffror som låter nära nog omöjliga att göra. 30-0 slutade det, efter 12-0 i halvtid.

Nu visar det sig att en matchkrock tvingade Syrianska att ställa upp med underåriga spelare, dessutom hämtade från breddnivån för att undvika WO.
– Vi spelade med en mix av breddspelare som vi tog från 02, 01 och 00-lagen. Hade vi vetat att det skulle sluta så här så skulle vi kanske inte ha ställt upp men samtidigt vill man ju aldrig lämna WO, säger ungdomschefen Iso Gursac till FotbollDirekt.se.
– Men klart att det gör ont och att spelarna inte mår så bra, speciellt inte när media börjar skriva om det här och utan att förklara omständigheterna bakom resultatet. Man hoppas ju på att det lugnar sig. Spelarna som ställde upp ska stå starka. De vågade ta den här matchen, trots att de egentligen spelar på breddnivå och visste att de skulle ställas mot äldre spelare i ett elitlag.
– Sedan tror jag att det laget vi ställde upp med normalt skulle ha förlorat med kanske 0-13, 0-14.

Men lika mycket som ett bottenlöst resultat så nådde likväl Syrianskas U17, som tackade nej till Åtvidabergs-matchen, en stor framgång i U16, en match som gällde mer. 0-0 mot AIK gav semifinal i Ligacupen för juniorer.
– Absolut. Vi tog en poäng mot AIK och det var vad som krävdes för att gå vidare till semifinal. Om vi mött det här Åtvidabergslaget som vi nu mötte med vårt ordinarie så vill jag nog påstå att vi hade vunnit ganska klart. Det enda som gäller nu för spelarna som var med om den här förlusten är att inte tänka på resultatet och komma i håg att de ställde upp för klubbens bästa. Man lär sig av allt – även av sådana här matcher.

FOTNOT: Spelaren på bilden har ingenting med Syrianska-Åtvidaberg att göra.