Foto: Bildbyrån

UPPSALA. Joseph Aidoo och David Boo Wiklander var ett segerrecept i fjol i Hammarby. I år är det inte lika givet vilka som blir mittbackskonstellationen. 
– Jag har väl aldrig varit med om att testa så mycket som vi gjort i år., säger Bajens assisterande tränare Stefan Billborn på allsvenskans upptaktsträff.

Hammarby satsade på David Boo Wiklander och Joseph Aidoo som mittbackar från sommaren och framåt i fjol. Det försvar som läckte betänkligt under våren blev tätare, men efter säsongen stod det klart att Boo Wiklander skulle lämna.

I år är frågan vilket det nya radarparet blir.
Hammarbys nye tränare Jakob Michelsen saknades på allsvenskans upptaktsträff. Assisterande tränaren Stefan Billborn fanns på plats i Michelsens ställe, och fick frågor om både den offensiva och den defensiva biten. Hur Bajen ska ersätta Boo Wiklander? Det ser i nuläget inte spikat ut vilka som bildar mittlås den här säsongen.

– Vi har testat lite olika konstellationer, vi får se vad vad vi ställer upp med det drar ihop sig, säger Billborn på upptaktsträffen.

Känner ni er trygga där?

– Det tycker jag. Jag har väl aldrig varit med om att testa så mycket som vi gjort i år. Men det är också för att vi vill vända på varenda sten och inte gå in i säsongen med en massa förutfattade meningar kring hur det sett ut förut.

Även anfallsbiten ställs det frågetecken för bland utomstående, och Billborn utfrågades även om anfallet. Vem är det givna valet?

– Vi har flera spelare som kan konkurrera tycker jag. Det kan vara en fördel också att det inte är så gjutet.

Billborn håller med om att Bajen 2017 är svårbedömt:

– Ja absolut. Vi vet inte riktigt själva var vi står, mer än att vi tycker att vi blir bättre och bättre för varje vecka som vi tränar och spelar. Men vi går in i den här säsongen med tillförsikt.