Foto: Bildbyrån

UPPSALA. Elfsborg släpper fram många egna talanger, och managern Magnus Haglund är eld och lågor över den egna talangutvecklingen. Haglund pekar ut flera nya namn och hyllar 20-åriga mitbacken Ibrahim Dresevic:
– Jag tror aldrig jag har sett en mittback med en sådan uppspelsfot, säger Haglund på den allsvenska upptaktsträffen.

Elfsborg släppte fram flera egna talanger i allsvenskan i fjol, mittfältaren Simon Olsson samt försvararna Rami Kaib och Ibrahim Dresevic bland dem. Den sistnämnde får en rejäl hyllning av managern Magnus Haglund på allsvenskans upptaktsträff:

– VI har en mittback som heter Ibrahim Dresevic, som, jag tror aldrig jag har sett en mittback med en sådan uppspelsfot som han har, så han är väldigt intressant, säger Haglund på upptaktsträffen och fortsätter:

– Sedan har vi Rami Kaib och även Arian Kabashi… egentligen kommer det spelare hela tiden från den här fantastiska talangutvecklingen som vi har.

Haglund tror att Elfsborg kan fylla på med än fler egna produkter och bryta ny mark:

– Rätt vad det här så spelar vi i Europa med enbart spelare från den egna talangfabriken, säger han och svarar på frågan om det är en målsättning:

– Det är i alla fall något vi kan sträva mot på lång sikt.