Foto: Bildbyrån

UPPSALA. Hur väl lyckas Henok Goitom och Sulejman Krpic? Resultatet i årets allsvenska hänger på hur väl anfallarna i AIK klarar sig, enligt Rikard Norling.
– Det blir väl egentligen det som avgör om vi lyckas, säger Norling på den allsvenska upptaktsträffen. 

AIK tog nyligen in två anfallare i återvändaren Henok Goitom och bosniske Sulejman Krpic. Och just anfallssidan är det som blir avgörande i år – det säger AIK-tränaren Rikard Norling på allsvenskans upptaktsträff.

– Det blir väl egentligen det som avgör om vi lyckas infria det vi vill så väldigt mycket, säger Norling på upptaktsträffen och fortsätter:

– Först och främst upprepa fjolårets resultat, det är inte helt lätt att komma tvåa .Sedan är utmaningen väldigt, väldigt stor att vinna ett mästerskap. Jag tror att det hänger mycket på hur väl det slår ut med våra forwards.

Kennedy Igboananike har återvänt till svensk fotboll efter några år i amerikanska MLS. Men det blev inte någon återkomst i AIK, utan istället Örebro SK för Igboananike. Norling får frågan om man inte borde gått för den förre anfallaren:

– Alltså, nej, jag kände inte det. Björn är ju chef, så det är hans beslut. Vi gick inte på det spåret, vi hade gjort det om vi känt att det var rätt.

Norling berättar också om hur det gick till när man gick över till det 3-5-2-system man spelar med i dag:

– Det började egentligen i fjol som en sådan där stängningsåtgärd redan i första matchen mot Djurgården, som jag upplevde det. Det var en kvart kvar i derbyt och vi gick över på en trebackslinje för att stänga matchen. Det följde vi upp dagen efter genom att gå ut och träna på det vi upplevde för att på något sätt ”boxa” det och gå vidare. Vi kände väl redan där att det var ett potentiellt spelsätt i framtiden.

– Det låg på ”vänt” ett tag, sen mötte vi Kalmar borta och hade jätteproblem centralt, med… tre, Romario är kanske ingen mittfältare så, men det upplevdes som det tillsammans med Ismael och Rasmus Elm. Vi hade jätteproblem att komma åt dem. Då var vi på vippen att göra den förändringen redan innan den matchen, och när utfallet blev så negativt som vi upplevde så kände vi, nej, vi kör på det här i nästa match. Sedan prövade vi det, och sedan har vi hållit fast vid det i princip hela tiden.