Foto: Bildbyrån

Jacob Une Larsson spelade 90 minuter i Djurgårdens segermatch mot Tromsö i lördags. När laget till helgen genrepar inför allsvenskan mot Viking Stavanger är mittbacken iväg med U21-landslaget, men han är inte orolig över att det ska påverka hans startchanser i kommande fighter.
– Jag har fått tillräckligt med speltid i tidigare matcher för att visa vad jag går för så jag känner mig inte stressad, säger 22-åringen till FotbollDirekt.se.

Djurgården har haft en svajig försäsong. Efter ett målsnålt läger i Portugal där det bara blev ett mål på tre matcher föll laget i Svenska cup-genrepet med 3-0 hemma mot Vålerenga.

Väl i cupen var Djurgården utslaget redan efter två matcher och då var den avslutande gruppspelsmatchen mot Helsingborg bara av akademisk betydelse (seger 1-0).

I lördags gjorde Djurgården sin första match sedan mötet med Helsingborg då Tromsö gästade Danderyd Arena. Djurgården vann med 3-1 och Jacob Une Larsson, som spelade 90 minuter, tyckte det var roligt att spela i Danderyd och var givetvis nöjd med tre mål framåt.

– Det var en härlig inramning, lite Sanktan-feeling (Sankt Erikscupen). Kul att det släppte för oss i offensiven med tre mål och vi höll också igen någorlunda bakåt. Det var mycket som var positivt, säger Une Larsson till FotbollDirekt.se.

Under våren i fjol fick 22-åringen skralt med speltid under Pelle Olsson. I stället var det under Mark Dempsey som Une Larsson spelade till sig en startplats och under försäsongen har mittbacken nu känts mest given av lagets centrala försvarsspelare. Mot Tromsö kamperade han för första gången under 2017 ihop med Niklas Gunnarsson som varit skadad och Une Larsson menar att han av naturliga skäl trivs bäst bredvid norrmannen.

– Det är svårt att säga att jag föredrar någon mer än någon annan, men Gunnarsson är den som jag spelat mest med så det är naturligt att nämna honom eftersom jag känner honom bättre än de andra.

Özcan Melkemichel har varit tydlig med att han vill få in en till mittback. Hur är det för dig att höra något sådant?

– Jag har inte hört det själv, men det är så det funkar. Det är han som är chefen så det gäller att rätta sig efter det.

Mot Tromsö spelade provspelaren Haruna Garba från start och nigerianen slog också till med ett mål i den första halvleken. Une Larsson är optimistisk gällande den storväxta strikern.

– Jag tycker att det finns potential i honom, det påminner lite om när Michael (Olunga) kom till oss. Det tar alltid lite tid att anpassa sig till svensk fotboll, men det är en stor spelare som bidrar med tyngd i anfallsspelet.

Aliou Badji byttes in i andra halvlek. Du som gjort några träningar med honom, vad kan du säga?

– Det är en råtalang och han kan bli jättebra i framtiden, men man ska kanske inte sätta press på honom. Han är ny i Europa och mycket är nytt för honom, men som sagt, man ser att han har talang.

På lördag spelar Djurgården allsvenskt genrep mot Viking Stavanger på Grimsta, Jacob Une Larssons gamla hemmaplan. Mittbacken kommer dock inte kunna närvara då han är iväg med U21-landslaget.

– Klart att det är tråkigt att missa genrepet men samtidigt är det jävligt roligt att spela med U21. Det var skönt att få 90 minuter mot Tromsö och jag har fått tillräckligt med speltid i tidigare matcher för att visa vad jag går för så jag känner mig inte stressad.

MISSA INTE – MER OM DJURGÅRDEN! 

– Mål direkt – men vad är det för avslut?
– Tillbaka från skada – slog till med trollerinummer