Foto: Bildbyrån

UPPSALA. Malmö FF slog nytt rekord på måndagen – över 12 000 sålda årskort, den bästa siffran i klubben någonsin. 
– Vi har en stämning på Swedbank Stadion som är en enorm upplevelse för alla som kommer dit, säger MFF:s kommunikationschef Peter Åhlander till FotbollDirekt.se.

Malmö FF har slagit sitt eget årskortsrekord – den nya rekordsiffran presenterades på måndagen: 12 335 sålda, jämfört med tidigare rekordet 11 905 (sattes i fjol).

– Vi ha en oerhört stor och trogen publik, och har haft under många år. Det är naturligtvis kul att fotbollen är såpass glödhet som den är i Malmö, säger MFF:s kommunikationschef Peter Åhlander till FotbollDirekt.se.

Och intresset tycks bara växa. Nytt rekord i fjol, och nytt rekord i år.

– Vi sett en stegring de senaste åren vad gäller årskortsförsäljning. Vi såg också att ståplats sålde slut redan i höstas, om det var i november månad, vilket var ett antal månader tidigare än normalt. Så då kände vi av att intresset är väldigt, väldigt stort. Och då började de andra sektionerna ticka på i en fin hastighet också.

– Så vi hade väl förhoppningar om det. Och det är dessutom ett antal veckor kvar till vi har vår hemmapremiär, tre veckor. Så vi kommer nog med stor sannolikhet kunna sälja ytterligare några hundra årskort, det är ju fantastiskt. Det låter rimligt att tro att vi skulle hamna någonstans mellan 12 500-13 000 sålda årskort innan säsongen börjar.

Finns det något tak för hur många ni kan sälja?

– Det ligger någonstans runt 14 500 på Swedbank Stadion. Vi måste tänka på att om vi spelar ute i Europa så ska de som har årskort ha förtur till de matcherna, och då försvinner ett antal platser. Det handlar också om att gästande sektion ska ha sina 10 procent i allsvenska matcher. Det är en bit kvar till den biten, där vi kan säga att vi inte kan sälja fler årskort överhuvudtaget. Men över 12 000 är vi som sagt väldigt nöjda med.

Om man ser till olika faktorer som kan driva på årskortsförsäljningen… ni är regerande mästare, men samtidigt har det inte kommit in så många nyförvärv. Vad är viktigast tror du? 

– Malmö är en fotbollsstad, det måste man konstatera. Intresset har som sagt varit väldigt stort under många år. Ända sedan vi byggde Swedbank Stadion. har det ökat.

– Men att vi slagit rekord och passerat 12 000 just i år… vi har en stämning på Swedbank Stadion som är en enorm upplevelse för alla som kommer dit. Det märkte vi inte minst när vi var ute i Europa och såg hur andra lags tränare, spelare och supportrar reagerade. Vi har en väldigt fin publik.  Det är något väldigt speciellt att komma till Swedbank Stadion och få uppleva det trycket som är där på den fotbollsarenan.

MISSA INTE! 

Allt om Malmö FF – Gå till FotbollDirekts Malmö FF-sida
MFF överlägset största favoriten – får nästan varannan röst
Rosenberg: ”Vet inte varför jag engagerar så mycket”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL
– TWITTER

– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll