Foto: Bildbyrån

UPPSALA. I lördags åkte Häcken ur Svenska cupen efter en tung semifinalförlust hemma mot Östersund. Den stora stjärnan Alexander Farnerud medger att bitterheten fortfarande sitter i.
– Det har varit svårt att smälta den förlusten, konstaterar 32-åringen för FotbollDirekt.se.

Häcken är ett av lagen som tippas hamna högt upp i den allsvenska tabellen i år. Med nya tränaren Mikael Stahre och ett antal tunga nyförvärv är det också befogat att ranka Göteborgsklubben som ett topplag.

Den största stjärnan av dem alla, Alexander Farnerud, värvades hem till Sverige i somras och var en av seriens bästa spelare i höstas. Under försäsongen har det tidigare utlandsproffset, med meriter från Ligue 1, Bundesliga och Serie A, imponerat stort och under lägret i Dubai kallade Ole Gunnar Solskjaer Farnerud för hela allsvenskans bästa spelare.

Trots detta blev Farnerud inte uttagen i det senaste landslagstruppen, vilket många reagerade på. Han själv, som aldrig riktigt fått chansen i Blågult, rycker mest på axlarna.

– Det är inget som jag tänker på. Det är förbundskaptenens beslut att ta ut spelarna. Jag spelar för Häcken och vill göra så bra resultat som möjligt för dem.

Men det är inte så att du känner att ”fan, nu skiter jag i landslaget”?

– Nej, jag behöver inte skita i landslaget. Så länge jag spelar fotboll så är jag beredd att ställa upp om landslaget behöver eller vill ha min hjälp, men det som sagt inget som jag tänker på.

I lördags åkte Häcken ur Svenska cupens semifinal efter 1-3 hemma mot Östersund. Alexander Farnerud, som annars ger ett väldigt kontrollerat intryck, var fly förbannad i slutet av matchen då han hamnade i dispyt med såväl domare som motståndarspelare.

– Det kändes jobbigt. Jag tycker att vi var det bättre laget, men vi slarvade lite och släppte in två mål som gjorde att vi kom i ett stort underläge. Även om vi fick in en snabb reducering fick vi ändå fortsätta jaga så det var synd.

Är du fortfarande bitter över cupsortin?

– Ja, den har man inte riktigt smällt än. Det var en väldigt tung förlust måste jag säga, men så är det ibland. Det är bara glömma och ta nya tag.

Östersund snackas ju upp som Sveriges Barcelona men mot just er hade de ju knappt bollen?

– Nej precis, de försvarade resultatet medan vi hade all boll och försökte hitta igenom. De var väldigt defensiva i andra halvlek och de gjorde det bra. Samtidigt saknade vi skärpa framför mål. Det har som sagt varit svårt att smälta den förlusten. Det var trots allt en semifinal och vi var nära en titel, så det var jobbigt.

Är guld rimligt för er i år?

– Jag vet inte, det finns många bra lag i allsvenskan och vi fick ju stryk mot Östersund. Det är svårt att säga på förhand. Man får se hur det utvecklar sig. Vi har gjort det bra på försäsongen och kan vi fortsätta på samma sätt kan det bli bra.