Foto: Bildbyrån

UPPSALA. IFK Göteborg är inte favorittippat i årets allsvenska. Mattias Bjärsmyr, som så när vann guld med Blåvitt 2015, tycker det är skönt att slippa favoritskapet.
– Det passade oss att slå i underläge 2015, säger mittbacken till FotbollDirekt.se. 

Fjolårssäsongen för IFK Göteborg blev en besvikelse. Laget lyckades inte kvala in till Europa Leagues gruppspel och i allsvenskan slutade de på en fjärdeplats.

När nu allsvenskan sparkar igång igen om knappa två veckor är det inte särskilt många som tippar Blåvitt i den absoluta toppen, något lagkapten Mattias Bjärsmyr inte har något emot.

– Skönt. Det passade oss att slå ur underläge 2015 då vi ledde allsvenskan med sju poäng innan vi tappade under hösten och förlorade allsvenskan med någon poäng till Norrköping, men att slå ur underläge passar oss ganska bra, säger Bjärsmyr till FotbollDirekt.se.

För ni har ju inte blivit sämre än förra året, eller?

– Nej det hoppas vi inte. Försäsongen har varit upp och ner, men samtidigt har vi haft många försäsonger i Blåvitt där allt varit tipp topp och känts hur bra som helst, men sedan har det inte gått lika bra i allsvenskan.

Är du nöjd med er försäsong?

– Jag hade kanske önskat att den varit lite bättre så klart, men det viktiga är att vi är skarpa i huvudet när allsvenskan drar igång och att vi blir bättre och bättre.

Bra att slå i underläge, som sagt?

– Exakt, underdog-stämpeln får vi ta. Vi har gjort det bra tidigare när vi haft den så vi tar den gärna igen.