• Publicerat 20 mars, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

FotbollDirekt räknar ner till den allsvenska starten genom att presentera och analysera ett lag per dag. Mårthen Bergman, Anton Zetterman, Magnus Österberg och Lennart Sandahl går igenom lagdel för lagdel och sätter sammanlagt betyg samt tippar slutplacering.


ELFSBORG

MÅLVAKTER

Hockeyräddning av Stuhr Ellegaard. Lyckas han hålla supertalangen David Olsson bakom sig även i år?

Hockeyräddning av Stuhr Ellegaard. Lyckas han hålla supertalangen David Olsson bakom sig även i år?


David Olsson
Kevin Stuhr Ellegaard

FÖRSVARARE

Veteranen Jon Jönsson är en av spelarna som ska hålla ihop försvaret. Men får han vara hel?

Veteranen Jon Jönsson är en av spelarna som ska hålla ihop försvaret. Men får han vara hel?


Adam Lundqvist
Anders Randrup
Ibrahim Dresevic
Jesper Manns
Joakim Nilsson
Jon Jönsson
Jørgen Horn
Rami Kaib

MITTFÄLTARE

Alex Dyer från Östersund är ett tungt nyförvärv till mittfältet och har sett bra ut på försäsongen. Kan han vara lika ledande som i sin förra klubb?

Alex Dyer från Östersund är ett tungt nyförvärv till mittfältet och har sett bra ut på försäsongen. Kan han vara lika ledande som i sin förra klubb?


Alex Dyer
Daniel Gustavsson
Emir Bajrami
Rasmus Rosenqvist
Simon Lundevall
Simon Olsson

ANFALLARE

Per Frick har en januariturné bakom sig och bildar tillsammans med Viktor Prodell ett av allsvenskans bästa anfallspar. Runtom finns massor av spännande i form av Jebali, Karlsson med flera.

Per Frick har en januariturné bakom sig och bildar tillsammans med Viktor Prodell ett av allsvenskans bästa anfallspar. Runtom finns massor av spännande i form av Jebali, Karlsson med flera.


Issam Jebali
Jesper Karlsson
Lasse Nilsson
Per Frick
Viktor Prodell

CHEFSTRÄNARE

Magnus Haglund har en hel del att bevisa med en bra Elfsborgstrupp.

Magnus Haglund har en hel del att bevisa med en bra Elfsborgstrupp.


Magnus Haglund

KOMMENTARER

Mårthen Bergman:
Otroligt svårbedömda. Försvarsspelet har inte direkt rosat marknaden och tappet av Viktor Claesson väger väldigt, väldigt tungt. Kanske det tyngsta tappet av alla under denna silly season sett till vad spelaren betydde för sitt lag. Dyer och Karlsson ska bli väldigt intressanta att skåda i en ny miljö och anfallsparet Frick-Prodell vet man vad man får från. Kan Jebali fortsätta blomma förresten? Mycket intressanta saker men Haglund har också mycket att bevisa.

Anton Zetterman:
Tappat Viktor Claesson men samtidigt gjort några av allsvenska vinterfönstrets allra finaste värvningar i Dyer och Karlsson. Finns en handfull riktiga poängspelare här, minst. Några yngre spelare som är intressanta också, inte minst Simon Olsson. Tror mycket på Elfsborg.

Magnus Österberg:
Har varit ganska lugna under transferfönstret och det med all rätt. Truppen är spännande och högstanivån riktigt bra. Måste få bättre ordning på sitt försvarsspel, kanske kontinuitet kan bidra till detta?

Lennart Sandahl:
Det råder inget tvivel om att Elfsborg har flera spännande spelare den här säsongen. Jag tänker på nyförvärv som Alex Dyer från Östersund och hajpade talangen Jesper Karlsson från Falkenberg. Och kan Issam Jebali fortsätta sticka ut som den artist han visade sig vara i höstas? Kan Magnus Haglund få igång Emir Bajrami på allvar så är mycket vunnet också. Samtidigt finns det frågetecken. Spjutspetsarna Lasse Nilsson, Viktor Prodell och Per Frick håller en okej nivå, inte mer, dessutom spelar Elfsborg med hög risk i sitt passningsspel och är sårbara för kontringar. Backlinjen är inte en av seriens bästa. Det blir ett mellanår för boråsarna.

SLUTPLACERING
Bergman: 8
Zetterman: 3
Österberg: 5
Sandahl: 7