Foto: Bildbyrån

Pontus Jansson är Leeds-fansens stora kelgris och mittbacken har varit en av lagets bästa spelare den här säsongen. Därför kom petningen i senaste matchen som något mycket överraskande.
– När man inte spelar är det klart att man är besviken, säger Jansson enligt Fotbollskanalen. 

Efter att Pontus Jansson hastigt lämnade Torino i somras blev Championship-klubben Leeds hans nästa destination. Väl i England blev det omedelbar succé för ”Ponne” som direkt tog en startplats i mittlåset.

Fansen älskar sin svenska krigare och flera sånger om mittbacken har sjungits på hemmaarenan Elland Road. Men kärleken från supportrarna är också befogad. Jansson, som hunnit bli 26 år, har utan tvekan varit en av Leeds bästa spelare den här säsongen och hyllats av många.

Just därför kom tränaren Gary Monks petning av den tidigare MFF:aren som mycket överraskande. I segern hemma mot Brighton i helgen satt Jansson hela matchen på bänken, detta trots att han var fenomenal mot Queens Park Rangers i omgången innan.

När landslaget i dag samlades i Stockholm för uppladdning inför VM-kvalet mot Vitryssland på lördag fick Jansson givetvis frågor om den märkliga petningen.

– Det är tränarens beslut, det är bara acceptera det. Vi vann matchen, så antagligen var det rätt beslut av honom, och jag är bara glad att vi vann och tog ännu ett steg mot Premier League. Hoppas jag är tillbaka i nästa match och får spela den i stället, säger mittbacken enligt Fotbollskanalen.

Jansson verkar själv vilja vara förtegen gällande den udda sitsen som han hamnat i. Även om han flera gånger poängterar att han är glad för lagets skull medger han samtidigt besvikelse över petningen senast.

– Så är det, när man inte spelar är det klart att man är besviken. Man vill spela. Sedan när jag kom hem på kvällen hittade jag glädjen över att vi vann matchen. Glad för lagets skull, men man är alltid besviken när man inte får spela och är man inte det så tror jag inte att du kommer någonstans.

Fotnot: Pontus Jansson har under hösten varit backup till Victor Nilsson Lindelöf och Andreas Granqvist i landslaget.