• Publicerat 19 mars, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

FotbollDirekt räknar ner till den allsvenska starten genom att presentera och analysera ett lag per dag. Mårthen Bergman, Anton Zetterman, Magnus Österberg och Lennart Sandahl går igenom lagdel för lagdel och sätter sammanlagt betyg samt tippar slutplacering.


DJURGÅRDEN

MÅLVAKTER

Andreas Isaksson kan få en del att göra i år då Djurgårdens backlinje ser ut som lagets svagaste lagdel.

Andreas Isaksson kan få en del att göra i år då Djurgårdens backlinje ser ut som lagets svagaste lagdel.

Andreas Isaksson
Tommi Vaiho

FÖRSVARARE

Jacob Une Larsson ska ta nästa steg och växa ut till ledaren i backlinjen.

Jacob Une Larsson ska ta nästa steg och växa ut till ledaren i backlinjen.

Elliot Käck
Jacob Une-Larsson
Jonathan Augustinsson
Kebba Ceesay
Michael Jahn
Niklas Gunnarsson
Souleymane Koné
Tim Björkström

MITTFÄLTARE

Två av Djurgårdens viktigaste spelare, Kim Källström och Magnus Eriksson. Rutin, ledarskap och två känsliga vänsterfötter.

Två av Djurgårdens viktigaste spelare, Kim Källström och Magnus Eriksson. Rutin, ledarskap och två känsliga vänsterfötter.

Besard Sabovic
Daniel Berntsen
Haris Radetinac
Jesper Karlström
Joseph Ceesay
Kerim Mrabti
Kevin Walker
Kim Källström
Magnus Eriksson
Marcus Hansson
Othman El Kabir
Soo Yong-Yoon

ANFALLARE

Med Gustav Engvall tillbaka i Bristol ser det ganska tunt ut på anfallssidan. Men Tino Kadewere såg lovande ut ifjol och kan få dra ett tungt lass.

Med Gustav Engvall tillbaka i Bristol ser det ganska tunt ut på anfallssidan. Men Tino Kadewere såg lovande ut ifjol och kan få dra ett tungt lass.

Aliou Badji
Amadou Jawo
Tino Kadewere

CHEFSTRÄNARE
BB170220JL025
Özcan Melkemichel

KOMMENTARER

Mårthen Bergman:
Allt Djurgården har gjort / inte gjort under årets silly season har överskuggats av en jävla pangförsäljning av Olunga och en prestigevärvning i form av Kim Källström. Ska man vara krass så ser försvaret riktigt darrigt ut och det behövs minst en ”högsta allsvensk klass”-mittback och gärna en högerback. Offensivt behövs förstås en forward av Engvall-klass, fast helst bättre än så. Höjer också en varningen finger för att Özcan inte låter spelare som Kim, Mange med flera styra tillräckligt mycket.

Anton Zetterman:
Stökig försäsong med svagt gruppspel i cupen och den enorma följetongen kring engvall. Nu är anfallet ett frågetecken men tycker nog det är än värre med försvaret. De har backar så det räcker men vilka ska egentligen spela? Känns inte som det finns någon given backlinje och det är bekymmersamt. Målvakt och mittfält däremot hög allsvensk klass.

Magnus Österberg:
Ny intressant tränare och in med Kim Källström. Kerim Mrabti frisk och Haris Radetinac på väg tillbaka. Klart är att Djurgården bör/borde kunna finnas med högre upp men det har man inte alls visat hittills. Två stora frågor: Vem ska göra målen och håller verkligen backlinjen som känts svajig hittills?

Lennart Sandahl:
En rad frågetecken gör att Djurgården kanske ändå inte lyckas ta något större kliv den här säsongen – trots supervärvningen av Kim Källström. Özcan Melkemichel tycks varken ha fått ordning på backlinjen (som hade behövt minst ett stort nyförvärv till) eller anfallsspelet. Vem ska göra målen och vem ska ta ansvaret i backlinjen? Det återstår dessutom att se om Melkemichel är redo att leda en svensk storklubb med all den press som det innebär. Innan Djurgården har svarat på dessa frågor hjälper det inte ens att ha Källström och en vrålhungrig Kerim Mrbati tillbaka på planen.

SLUTPLACERING
Bergman: 9
Zetterman: 8
Österberg: 8
Sandahl: 9