Foto: Bildbyrån

Ikväll åker Olof Mellbergs Brommapojkarna till Norrköping för att spela semifinal i Svenska Cupen. Till matchen väljer tränaren att ta med blott 15-åriga Jack Lahne.

Brommapojkarna är kända för att utveckla och ge unga fotbollspelare speltid. Ikväll får en ny talang chansen i klubbens A-lag. Men frågan är om inte detta ändå är ett extremfall.

Jack Lahne har redan hunnit med att göra två mål på två matcher i det svenska U17-landslaget och nu får han sin första chans till speltid i Brommapojkarnas A-lag. Och inte i vilken match som helst. Till semifinalen mot IFK Norrköping finns den 15-åriga anfallaren med i matchtruppen.

IFK Norrköpings trupp: Jón Gudni Fjóluson, Andreas Johansson, Linus Wahlqvist, Nicklas Bärkroth, David Moberg Karlsson, Christopher Telo, Alfons Sampsted, Eric Smith, Marcus Falk Olander, Kalle Holmberg, Sebastian Andersson, Daniel Sjölund, Andreas Hadenius, Niclas Eliasson, Filip Dagerstål, Julius Lindgren, Nikola Tkalcic, Michael Langer.

Brommapojkarnas trupp: Budomir Janosevic, Rasmus Emanuelsson, Felix Beijmo, Carl Starfelt, Erik Figeuroa, Gustav Sandberg Magnusson, Markus Gustafsson, Tim Söderström, Jacob Ortmark, Luca Gerbino Polo, Victor Gyökeres, Kevin Kabran, Joel Qviberg, Jacob Stenson, Hjalmar Ekdal, Jack Lahne.