• Publicerat 19 mars, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Norrköping är klart för final i Svenska cupen efter att ha besegrat Brommapojkarna med hela 4-0. Därmed ställs Norrköping mot Östersund i finalen den 13 april. Hemmaplansfördelen lottas fram under måndagen. 

SAMMANDRAG FRÅN SEMIFINALMÖTET MELLAN NORRKÖPING OCH BROMMAPOJKARNA 4-0

I den 6:e minuten kom matchens första farlighet när BP anföll längs högerkanten. Ett inlägg damp ner framför fötterna på Gerbino Polo, men italienaren fick inte riktigt träff på bollen. Fint anfall och fin möjlighet för uppstickaren Brommapojkarna.

Efter kvarten spelad fick Norrköping ett bra läge genom Sebastian Andersson, men skottet täcktes ut till en hörna av gästernas lagkapten Sandberg Magnusson.

Kort därpå var Norrköping på nytt nära att ta ledningen, men Telos fina skott från distans räddades av Janosevic ut till en ny hörna.

Noterbart var att utlandsproffset Christoffer Nyman var på plats på Östgötaporten under söndagskvällen för att se sitt gamla lag, detta eftersom det stundar en landslagssamling till veckan då Sverige VM-kvalspelar mot Vitryssland på lördag.

I den 20:e minuten kom till sist hemmamålet och det var Fjóluson som slog till. Islänningen kom högst på en fast situation och efter att bollen studsat tillbaka nöp mittbacken till direkt och vänsterskottet var otagbart för Janosevic.

Efter 29 minuter kom även 2-0 för IFK Norrköping och som så många gånger förr den här vintern var det Kalle Holmberg som målade. Bärkroths inlägg nickades ner av Sebastian Andersson och Holmberg klappade till med vänstern. Bollen satt otagbart och detta var strikerns tolfte mål på de åtta senaste matcherna.

Nära 3-0 var det i den 38:e minuten när Linus Wahlqvist testade från distans, men bollen tätt över.

I 41:e minuten fick Norrköping ett nytt fint läge att utöka till 3-0 när Bärkroth fälldes precis utanför straffområdet. Niclas Eliasson sökte krysset men skottet halvmetern utanför.

Även i den andra halvleken fortsatte Norrköping att trumma på. Efter en felpass från BP ställde Norrköping om blixtsnabbt och Nicklas Bärkroth kom till skott, men bra räddat av Janosevic.

Efter timmen spelad sög Sebastian Andersson ner en boll och hittade luckan med sin högerfot. Avslutet rakt på Janosevic. Fin aktion av anfallaren fram till själva skottögonblicket.

3-0 skulle dock komma några minuter senare. Niclas Eliasson vek in från höger och smällde upp bollen rätt upp i bortre krysset. Ett drömmål av den tidigare AIK-spelaren!

Nästan direkt efter 3-0 kom även 4-0 för Norrköping. Filip Dagerstål sprang i djupled och spelade in till en fristående Kalle Holmberg som smällde in sitt nionde mål i cupspelet den här säsongen. Ett fantastiskt facit, förstås.

Matchen slutade 4-0 till Norrköping som därmed spelar cupfinal mot Östersund 13 april. Under måndagen lottas det vilket av lagen som får hemmaplansfördel.

För BP, som slagit ut lag som Djurgården och Elfsborg på vägen, slutar cupäventyret här.

IFK Norrköping: Langer – Wahlqvist, Johansson, Fjóluson, Telo – Bärkroth, Sjölund, Dagerstål, Eliasson – Andersson, Holmberg

Brommapojkarna: Janosevic – Beijmo, Starfelt, Figueroa, Qwiberg – Sandberg Magnusson, Gustafsson, Ortmark – Gyökeres, Gerbino Polo, Kabran