Foto: Bildbyrån

Erdal Rakip har varit en given startspelare för Malmö under försäsongen och även om danska stjärnan Anders Christiansen är spelklar efter skada håller Malmö-talangen kvar sitt plats i elvan.

Erdal Rakips talang har varit välkänd under flera säsonger men mittfältaren har haft svårt att ta en startplats i Malmö FF. Nu går Rakip in på sin tredje säsong i klubbens A-lag och äntligen ser det ut som att talangen ska ta steget från inhoppare till startspelare.

Förra säsongen gick både Oscar Lewicki, Anders Christiansen och Enoch Kofi Adu före på centralt mittfält. Men Adu har sålts till turkiska Akhisar Belediyespor och Anders Christiansen har varit skadad under försäsongen vilket har gett Rakip chansen. Och han har tagit den.

Efter gårdagens träningsmatch mot norska Molde (som slutade 1-1) hyllades mittfältaren av sin nya tränare.
– Erdal har varit bra hela försäsongen. Men det här var hans starkaste insats. Han har verkligen sugit tag i det vi har jobbat med i hans positionering. Han har hela tiden gett oss energi och varit spelbar. Varit för rörlig kanske, sa Malmös tränare Magnus Pehrsson och fortsätter.

– Springer man lite mindre och springer rätt, hinner man titta mer. Och fatta fler bra beslut. Då får Erdal en bättre överblick och kanske också lite piggare.

När Anders Christiansen väl byttes in var det inte Rakip som fick kliva av utan Pehrsson valde att behålla honom på planen. Istället ändrade han Malmös uppställning till 4-5-1 för att kunna ha kvar Rakip på planen.
– Det bevisar att jag har gjort en bra match att jag får fortsätta, annars hade jag åkt ut, sa Rakip själv till Sydsvenskan.