• Publicerat 19 mars, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping är klart för final i Svenska cupen efter att ha besegrat Brommapojkarna med hela 4-0 under söndagskvällen. FD:s Casper Nordqvist såg matchen och svarar nedan på fem frågor om drabbningen. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST MED NORRKÖPING – BROMMAPOJKARNA 4-0

Din bild av första halvlek?

– BP började bra och var nära att näta efter sex minuters spel när italienaren Gerbino Polo så när lyckades raka in ett inlägg. Norrköping tog sedermera över matchen och efter att såväl Sebastian Andersson som Telo haft fina lägen kom till sist ledningsmålet när mittbacken Fjóluson resolut tryckte in 1-0. Norrköping hann även med ett andra mål i den första halvleken och som så många gånger förr var det Kalle Holmberg som målade, hans tolfte mål på de åtta senaste matcherna. Vilket facit! Rättvist med 2-0 i paus för Norrköping som efter BP:s pigga start var det klart bättre laget.

Din bild av andra halvlek?

– Norrköping fullständigt överlägsna och det kändes bara som en tidsfråga innan 3-0-målet skulle komma. När väl Eliasson krutade in trean rätt upp krysset var BP ett slaget lag och det var svårt att inte tycka lite synd om dem när Holmberg några minuter senare rakade in 4-0. BP var chanslöst i den här matchen.

Vilka imponerade i Norrköping?

– Redan mot IFK Göteborg var Niclas Eliasson en frisk fläkt ute på sin kant då han bland annat låg bakom Kalle Holmbergs 2-0-mål. Mot BP visade yttern fortsatt fin form och var en av Norrköpings piggaste spelare i afton. Målet som han gjorde var i allra högsta klass och inte helt olikt det som han gjorde på lägret i Portugal mot Sjachtar Donetsk.

– Svårt att inte berömma anfallsparet Kalle Holmberg/Sebastian Andersson vars samspel resulterade i 2-0-målet. Holmberg gjorde både sitt åttonde och nionde cupmål den här säsongen i den här matchen. Wow! Nicklas Bärkroth också fin på sin högerkant.

Någon som stack ut i BP?

– Känns lite svagt att berömma målvakten med tanke på de fyra insläppa målen, men faktum är Janosevic i BP-kassen svarade för en fin insats med många bra räddningar i afton. Stockholmslaget hade det inte lätt och det var få, om ens någon, som stack ut, men Janosevic ska inte skämmas för sin insats. Kul också att 15-åriga talangen Jack Lahne kastades in mot slutet.

Final 13 april mellan Östersund och Norrköping. Vilket lag är favorit?

– Oj, det beror ju mycket på vilket lag som får hemmaplansfördelen vilket lottas under måndagen. Norrköping hade ju en tuff start i cupen men efter urladdningen hemma mot Halmstad i den avslutande gruppspelsmatchen (7-0) har de fått upp ångan med segrar mot såväl Blåvitt som BP. Jag rankar dock Östersund som något vassare för stunden. De imponerade stort mot Häcken i semin (seger 3-1), likaså mot Hammarby i gruppspelet så innan jag vet vilket lag som spelar hemma säger jag knapp fördel Östersund, men egentligen känns det som att detta kan sluta hur som helst.