IFK Göteborg har visat upp två nya namn i Henrik Björdal från Brighton och från amerikanska MLS; Mix Diskerud. Med det stänger IFK nu sitt transferfönster och sportchef Mats Gren går så långt som till att kräva en topp3-placering.
– Vi har nu spelare som gör att vi är nog bra för guldstrid. Vi ska vara bland de tre bästa. Det ska vi alltid vara och det anser jag att vi har kapacitet för nu, säger Gren FotbollDirekt.se.

IFK Göteborg har värvat färdigt.
Det stannar vid den senaste månadens affärer; norske poängspelaren Henrik Björdal och amerikanske landslagsmannen Mix Diskerud.
Med det blir inte ett namn som exempelvis Erton Fejzuallahu aktuell under den tvåveckorsperiod som återstår till transferfönstrets stängning 31 mars.

Det är nu ett IFK Göteborg som med dämpade förväntningar närmar sig den allsvenska premiären mot Malmö FF på Nya Ullevi.
Negativa rubriker har skymt under vintermånaderna och kan nu bidra till en underskattning av IFK?
– Jag vet inte…där är väl bra om vi underskattas. Alltså i grunden har vi, även utan nyförvärv, ganska stora kvaliteter, och med nyförvärven så är vi nog bra för guldstrid, säger Mats Gren till FotbollDirekt.se.

IFK GÖTEBORG ÄR KONTAKTADE KRING STJÄRNAN

Ett av våra mest framgångsrika utlandsproffs under 1980- 1990-talet med 15 år i schweiziska toppklubben Grasshoppers, sätter annars inget värde i att slippa undan press.
Den nu 53-årige sportchefen vill hellre se Blåvitt i centrum.
– Det spelar absolut ingen roll. Jag har inga problem med press. Jag har ju spelat i Blåvitt som spelare under storhetstiden och sedan 15 år i en klubb som Grasshoppers och vann nio titlar där. Så det där med press har jag lärt mig att leva med, säger Mats Gren.

– Men det ska vara press i en storklubb som IFK men sedan är det ju olika. Jag har ju mött många spelare genom åren som inte klarar av att spela under press, ja, även som sportchef i IFK Göteborg.
– Ja, vi har nu spelare som gör att vi är nog bra för guldstrid. Vi ska vara bland de tre bästa. Det ska vi alltid vara och det anser jag att vi har kapacitet för nu. Vi ska vara med.

Hur ser du på vintern. Rent sportsligt ser det stabilt ut. Ni gör sällan bort er…
– Nej, men vi är just stabila även om vi spelmässigt ännu saknar saker. Cupspelsavancemanget var bra men förstås tungt att förlora mot Norrköping, även om Norrköping är bra.
– Men ser jag till hur vi vill spela och hur Jörgen jobbar (Lennartsson) med att ställa om spelet till något 4-2-3-1 och på sätt och vis tre anfallare så ser det spännande ut. vi har offensiva spännande kvaliteter, både på mitten och längst fram nu. Defensivt också…ja, men det är nog där vi haft mest problem. För många enkla mål. Men med de namn vi har defensivt och med en tränare som Lennartsson så kommer det att sitta. Så vi ska ha förväntningar på oss själva.

Har ni värvat färdigt nu?
– Ja, om ingenting händer med någon av våra spelare så har vi det. Vi är färdiga.

Hur ser du på toppstriden – du ser en hel hoper lag om SM-guldet?

– Klart att MFF ska rankas högst men där bakom så…AIK är alltid bra och Norrköping är det. Östersund kommer att vara med, liksom möjligen Häcken. Och så kommer vi att vara med och Elfsborg har kapacitet.

 MISSA INTE – MER OM IFK GÖTEBORG

– Han är IFK Göteborgs mest inflytelserike

– En händelse som kan få Mats Gren att förstärka?