Nyheter

PÅ FD: Illa, illa för Alvbåge – värsta tänkbara debut

PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands i helgen? Kolla in nedan. John Alvbåge debuterade nyligen i amerikanska MLS för Minnesota – och en av allsvenskans tidigare största målvaktsnamn fick ett helsicke direkt.

Valmir Berisha, Ålesund 0/0
Norska Tippeligaen startar 1 april 2017.

Johan Larsson, Bröndby 22/0
Fick vara med om en mycket överraskande 2-3-förlust hemma mot Nordsjälland. Larsson spelade som brukligt hela matchen.

Gustaf Nilsson, Bröndby 1/0
Den gänglige anfallstalangen har äntligen fått debutera för Bröndby. Han fick göra det som inhoppare under matchens sista fem minuter mot Nordsjälland (förlust 2-3).

Robin Söder, Esbjerg 18/8
Esbjerg fick ge sig med 1-3 mot Viborg. Söder var den som gjorde matchens första mål redan i den andra minuten men det ledningsmålet stod sig bara i 14 minuter innan Viborg utjämnade. Söder spelade hela matchen.

Martin Holm, Horsens 0/0
Inte synlig i matchtruppen mot FCK (förlust 0-5).

Robin Olsen, FC Köpenhamn 21/0, 14 hållna nollor
Ny nolla när FCK vann med klara 5-0 mot Horsens.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn 4/0
Inte synlig i matchtruppen mot Horsens.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn 21/1
Spelade hela matchen när FCK vann med 5-0 mot Horsens.

Erik Johansson, FC Köpenhamn 19/1
Hjälpte sitt lag hålla nollan när FCK besegrade Horsens med klara 5-0.

Johan Dahlin, Midtjylland 13/0, 5 hållna nollor
Satt hela matchen som reservmålvakt på avbytarbänken mot Lyngby (oavgjort 1-1).

Simon Kroon, Midtjylland 2/0
Lite mer speltid blev det mot Lyngby (oavgjort 1-1) än det inhopp han fick göra på tre minuters tilläggstid senast. Nu fick han nämligen hoppa in i den 82:a minuten.

Patrik Carlgren, Nordsjälland 0/0, 0 hållna nollor
Alltjämt reservmålvakt på avbytarbänken hos Nordsjälland.

Zackarias Faour, Nordsjälland 0/0 (Utlånad från Midtjylland 0/0)
Ingen Faour synlig i matchtruppen mot Bröndby (seger 3-2).

Rasmus Jönsson, Odense 21/5
Jönsson har inlett 2017 som i fornstora dagar. Mot Ålborg gjorde han 3-0-målet i 4-0-segern och målet var hans fjärde på tre matcher. Jönsson spelade hela matchen.

Joel Allansson, Randers 17/0
Fanns med från start men utbytt under matchen sista 20 minuter mot Midtjylland (förlust 0-2).

Viktor Lundberg, Randers 17/3
Randers fick ge sig med 0-2 mot Silkeborg. Lundberg från start men utbytt 10 minuter inpå andra halvlek.

Sam Lundholm, Randers 1/0 (utlånad från NEC Nijmegen 4/0)
Flyttade till Danmark för att få speltid men någon sådan blev det inte när Randers förlorade med 0-2 mot Midtjylland. Tillbringade nämligen hela matchen på avbytarbänken.

Marko Mitrovic, SönderjyskE 3/0
Ytterligare ett kort inhopp för Mitrovic. Denna gång på elva minuter när laget vann med 2-1 mot Århus.

Erik Moberg, Viborg 3/0
Spelade från start och hela matchen när Viborg vann med 3-1 borta mot Esbjerg.

Markus Holgersson, Ålborg 18/2
Fick vara med om en tung 0-4-förlust mot Odense. Holgersson spelade hela matchen.

Niklas Backman, Århus 20/1
Ingen Backman synlig i Århus matchtrupp mot SönderjyskE (förlust 1-2).

William Kvist, AB Köpenhamn 7/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Roskilde (förlust 0-4).

Alexander Fioretos, Helsingör 4/0
Startade om säsongen som inhoppare i den 73:e minuten i Helsingörs 0-2-förlust mot Hobro.

Linus Olsson, Nyköbing 1/1
Nyköbing startade om säsongen med en 1-0-seger mot Köge och det var just Olsson som gjorde matchens enda mål i den 47:e minuten.

BELGIEN

Isaac Kiese Thelin, Anderlecht 5/0 (Utlånad från Bordeaux 6/2)
Tillbaka på avbytarbänken och fick göra ett inhopp bara på 3 minuter när Anderlecht förlorade med 2-3 mot Mechelen.

Jacob Rinne, KAA Gent 12/0, 3 hållna nollor
Reservmålvakt på avbytarbänken mot Waasland-Beveren (seger 3-2).
Emir Kujovic, KAA Gent 1/0
Alltjämt utanför matchtruppen hos Gent. Så även mot Waasland-Beveren (seger 3-2).

Tesfaldet Tekie, KAA Gent 0/0
Inte synlig i matchtruppen mot Waasland-Beveren (seger 3-2).

Erdin Demir, Waasland-Beweren 24/1
Waasland-Beweren fick ge sig med 2-3 mot Gent. Demir spelade hela matchen.

Carlos Strandberg, KVC Westerlo 7/1 (Utlånad från Club Brugge 0/0)
Bänkad från start också mot Zulte-Waregem (seger 2-1). Fick hoppa in under matchens sista tio minuter

Marko Nikolic, KVC Westerlo 1/0
Inte synlig i matchtruppen mot Zulte-Waregem (seger 2-1).

HOLLAND

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 22/0
Än en gång bänkad hos AZ (mot Excelsior, 1-1) och blev kvar på bänken matchtiden ut.

Muamer Tankovic, AZ Alkmaar 11/2
Tillbaka i matchtruppen mot Excelsior (oavgjort 1-1) men blev kvar på avbytarbänken under hela matchen.

Ramon-Pascal Lundqvist, PSV Eindhoven 2/0
En knäskada håller Lundqvist utanför matchtruppen för tillfället.

Simon Gustafson, Feyenoord 2/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Sparta Rotterdam (förlust 0-1)

Pär Hansson, Feyenoord 1/0, 0 hållna nollor
Satt hela matchen mot Sparta Rotterdam (förlust 0-1) på avbytarbänken som reservmålvakt.

Simon Tibbling, Groningen 19/1
Spelade från start och hela matchen mot Ajax (oavgjort 1-1).

Sam Larsson, Heerenveen 21/7
Heerenveen spelade 2-2 mot Go Ahead Eagles. Larsson spelade från start och hela matchen.

Simon Thern, Heerenveen 4/0
Utlånad till AIK i allsvenskan.

Ivan Rako, Heerenveen 0/0
Inte med i matchtruppen mot Go Ahead Eagles (oavgjort 2-2).

Samuel Armenteros, Heracles 18/13
Heracles förlorade med 1-3 mot NEC Nijmegen. Heracles mål av Armenteros på straffspark i den 14:e minuten.

Kristofer Peterson, Heracles 6/2
Spelade från start mot NEC Nijmegen (förlust 1-3). Byttes ut i den 77:e minuten.

Mikael Dyrestam, NEC Nijmegen 17/0
Tillbaka i matchtruppen efter sin knäskada men fick tillbringa hela matchen på avbytarbänken.

Jordan Larsson, NEC Nijmegen 6/0
För andra matchen fick Larsson sitta på avbytarbänken utan att få hoppa in.

Erik Israelsson, PEC Zwolle 2/1
En ljumskskada stoppar Israelsson från spel just nu.

Emir Smajic, Achilles’29 8/2
Spelade från start och hela matchen mot Cambuur (förlust 0-3). Achilles’29 blir allt mer avhängt i botten av den näst högsta holländska ligan (Eerste Divisie).

ENGLAND

Zlatan Ibrahimovic, Manchester U 25/16
”Ibra” hamnade rejält i fokus i matchen mot Bournemouth (oavgjort 1-1). Han hamnade i två heta situationer med Tyrone Mings, där han satte en armbåge i ansiktet på Bournemouth-spelaren. Det gör att Ibrahimovic nu är avstängd i tre matcher. Han fick dessutom se sin straffspark i den 72:a minuten bli räddad av Artur Boruc.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea 0/0, 0 hållna nollor
Reservmålvakt på avbytarbänken när Swansea vann med 3-2 mot Burnley.

Martin Olsson, Swansea 6/2
Andra målet för säsongen hos Swansea för Olsson är han utjämnade till 2-2 i den 69:e minuten i 3-2-segern mot Burnley.

Sebastian Larsson, Sunderland 14/0
Sunderland förlorade med 0-2 för andra matchen i följd. Denna gång mot Manchester City. Larsson spelade hela matchen.

Joel Asoro, Sunderland 1/0
Utanför matchtruppen mot Manchester City (förlust 0-2).

Jonas Olsson,West Bromwich 7/0
Fortsätter nöta bänk utan att få hoppa in hos West Bromwich. Så också i helgen när WBA förlorade med 0-2 mot Crystal Palace.

Gustav Engvall, Bristol City 2/0
Helt utanför matchtruppen i 0-2-förlusten mot Aston Villa förra tisdagen. Även i helgen mot Burton (oavgjort 0-0) var han inte synlig i matchtruppen.

Marcus Olsson, Derby 19/0
För tredje matchen i följd blev det 90 minuter på avbytarbänken för Olsson när Derby förra tisdagen förlorade med 0-1 mot Blackburn. I helgen var han tillbaka i startelvan när Derby vann med 2-1 mot Barnsley.

Marcus Antonsson, Leeds 16/1
Helt utanför matchtruppen mot Birmingham (seger 3-1).

Pontus Jansson, Leeds 25/3 (Utlånad från Torino 0/0)
Fortsätter få stort förtroende hos Leeds och spelade från start och hela matchen också mot Birmingham (seger 3-1) i fredags.

Tim Erlandsson, Nottingham 0/0, 0 hållna nollor
Utlånad till AFC Eskilstuna i Allsvenskan.

Anel Amedhodzic, Nottingham 0/0
Utanför matchtruppen mot Brighton (seger 3-0).

Joel Ekstrand, Rotherham 1/0
Inte synlig i matchtruppen mot Aston Villa (förlust 0-2).

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 22/0
Tillbaka i startelvan och hjälpte sitt lag hålla nollan mot Inverness (seger 4-0).

Viktor Noring, Hearts 0/0, 0 hållna nollor
Reservmålvakt på avbytarbänken när Hearts förlorade med 0-1 mot Ross County.

POLEN

Erik Törnros, Tychy 71 1/0
Fick agera inhoppare i den 72:a minuten mot Gornik Zabrze (förlust 0-1) när den polska andraligan startade om i helgen.

TYSKLAND

Alexander Milosevic, Darmstadt 17/0 (Utlånad från Besiktas 0/0)
Darmstadt förlorade med 0-2 mot Werder Bremen. Milosevic inte synlig i matchtruppen.

Alexander Isak, Borussia Dortmund 0/0
Utanför matchtruppen mot Bayer Leverkusen (seger 6-2).

Branimir Hrgota, Eintracht Frankfurt 17/4
Tillbaka i startelvan och tackade för det förtroendet genom att göra lagets enda mål i den elfte minuten när Eintracht Frankfurt förlorade med 1-2 mot Freiburg.

Albin Ekdal, Hamburger SV 15/1
Åter i startelvan och gjorde matchens enda mål när Hamburger SV vann med 1-0 mot Hertha Berlin. Spelade hela matchen.

Nabil Bahoui, Hamburger SV 1/0
Utanför matchtruppen också mot Hertha Berlin.

Emil Forsberg, RB Leipzig 19/7
Leipzig spelade 2-2 mot Augsburg. Forsberg spelade fram till Leipzig ledningsmål till 2-1 i den 52:a minuten.

Robin Quaison, Mainz 1/0
Fick debutera för sina nya klubb med ett inhopp på två minuters tilläggstid mot Wolfsburg (oavgjort 1-1).

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 21/2
Andra målet för säsongen för Wendt när han gjorde 3-1 till Borussia Mönchengladbach när laget besegrade Schalke 04 med 3-2.

Raphael York, Bochum 0/0
Fanns inte med i matchtruppen mot Fortuna Düsseldorf (förlust 0-1).

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig 9/0
För andra matchen i följd blev det 90 minuter på avbytarbänken för Baffo. Denna gång mot VfB Stuttgart (oavgjort 1-1).

Christoffer Nyman, Eintracht Braunschweig 20/6
Spelade från start mot VfB Stuttgart (oavgjort 1-1) men några 90 minuter blev det inte, då han byttes ut efter en dryg timmes spel.

Mikael Ishak, Nürnberg 3/0
Fick chansen från start och spelade hela matchen mot Greuter Fürth (förlust 0-1).

Simon Hedlund, Union Berlin 17/3
Hedlund spelade från start men byttes ut i halvtid mot Würzberger (seger 2-0).

FRANKRIKE

Pierre Bengtsson, Bastia 20/1
Spelade hela matchen och hjälpte sitt lag hålla nollan mot St Etienne (oavgjort 0-0).

Karl-Johan Johnsson, EA Guingamp 26/0, 4 hållna nollor
Höll nollan i 50 minuter när Montpelliers Steve Mounié överlistade honom men det var det enda mål Johnsson släppte in i matchen som slutade 1-1.

Alexander Kacaniklic, Nantes 10/0
Helt utanför matchtruppen mot Monaco (förlust 0-4).

Ola Toivonen, Toulouse 25/6
Fortsatt sparsmakat med speltid för Toivonen under 2017. Mot Lille (oavgjort 1-1) blev det ett inhopp i den sista matchminuten.

Jimmy Durmaz, Toulouse 19/2
Satt hela matchen mot Lille (oavgjort 1-1) på avbytarbänken.

SPANIEN

John Guidetti, Celta Vigo 15/3
Tillbaka i matchtruppen och spelade från start mot Barcelona (förlust 0-5). Byttes ut efter en dryg timmes spel.

André Österholm, Coruxo 6/2
Tillbaka i startelvan och gjorde sitt andra mål nere i Spanien när han utjämnade till 1-1 i den 47:e minuten mot Arandina (seger 3-2). Byttes ut i den 62:a minuten.

PORTUGAL

Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica 23/0
Benfica vann med 1-0 borta mot Feirense. Nilsson-Lindelöf spelade sin vana trogen hela matchen. Förlängde dessutom kontraktet med Benfica i helgen.

Robert Åhman Persson, Belenenses 4/0
Fick debutera från start när Beleneses vann med 2-1 mot Chaves. Åhman Persson spelade hela matchen och drog dessutom på sig ett gult kort i den 73:e minuten.

ITALIEN

Filip Helander, Bologna 7/1
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen mot Lazio (förlust 0-2).

Emil Krafth, Bologna 15/0
Spelade också från start och hela matchen mot Lazio (förlust 0-2).

Marcus Rohdén, Crotone 23/0
Startelvan var det som gällde för Rohdén mot Sassuolo (oavgjort 0-0). Byttes ut i den 72:a minuten.

Oscar Hiljemark, Genoa 6/2 (utlånad från Palermo 15/0)
Andra målet för Hiljemark sedan ankomsten till Genoa gjorde han på två minuters tilläggstid mot Empoli (seger 2-0).

Stefan Silva, Palermo 1/0
Ingen Silva synlig i matchtruppen mot Torino (förlust 1-3).

Samuel Gustafson, Torino 3/0
Spelade från start mot Palermo (seger 3-1). Byttes ut i den 61:a minuten.

Mathias Ranégie, Udinese 0/0
Fanns inte med i matchtruppen mot Juventus (oavgjort 1-1).

SCHWEIZ

Alexander Fransson, Basel 14/0
Spelade från start mot Vaduz (oavgjort 1-1). Byttes ut i den 64:e minuten.

Emil Bergström, Grasshoppers 5/0 (Utlånad från Rubin Kazan 4/0)
Spelade från start och hela matchen mot Luzern (oavgjort 1-1). Fick titta på domarens gula kort i den 27:e minuten.

Alexander Gerndt, Young Boys 5/0
Skadekänning stoppade Gerndt från spel mot Thun (seger 3-2).

ÖSTERRIKE

Philip Hellquist, Wolfsberger 14/4
Utanför matchtruppen mot Admira Wacker (oavgjort 1-1)

BULGARIEN

Simon Sandberg, Levski Sofia 5/0
Helt utanför matchtruppen mot CSKA Sofia (seger 2-1).

CYPERN

Christer Youssef, Aris 16/1
Spelade från start mot Ethnikos Achna (seger 3-1) men byttes ut i den 78:e minuten.

Rasmus Sjöstedt, Aris 8/0
90 nya minuter för Sjöstedt när Aris vann med 3-1 mot Ethnikos Achna.

GREKLAND

Astrit Ajdarevic, AEK Aten 9/1
Fick chansen från start mot Panionios (oavgjort 1-1). Byttes ut i den 84:e minuten.

Jakob Johansson, AEK Aten 21/0
Spelade hela matchen i 1-1-matchen mot Panionios.

Marcus Berg, Panathinaikos 21/14

Tre nya mål av Berg, varav två på straffspark när Panathinaikos vann med klara 5-0 mot Veria.

Niklas Hult, Panathinaikos 18/0
Spelade från start och hela matchen mot Veria (seger 5-0).

Guillermo Molins, Panathiniakos 0/0
Inte synlig i matchtruppen mot Veria (seger 5-0).

TURKIET

Mervan Celik, Akhisar Belediyespor 7/0
Inte synlig i matchtruppen i 0-2-förlusten mot Genclerbirligi.

Daniel Larsson, Akhisar Belediyespor 2/0
Tillbaka i matchtruppen men fick börja på avbytarbänken mot Genclerbirligi (förlust 0-2). Fick hoppa in under slutkvarten.

Johannes Hopf, Genclerbirligi 22/0, 10 hållna nollor
Uppe i tvåsiffrigt antal nollor nu efter att ha hållit nollan mot Akhisar (seger 2-0).

Abdulrahman Khalili, Genclerbirligi 18/0
Spelade från start men byttes ut i den 84:e minuten mot Akhisar (seger 2-0).

Jonathan Ring, Genclerbirligi 3/0
Inte synlig i matchtruppen mot Akhisar (seger 2-0).

Samuel Holmén, Istanbul Basaksehir 11/0
För tredje matchen i följd blev det 90 minuter på avbytarbänken för Holmén. Denna gång mot Alanyaspor (seger 2-1).

Mahmut Özen, Adana Demirspor 0/0
Får vänta på debuten hos Adana.

Felix Michel, Eskisehirspor 3/0
Satt hela matchen mot Boluspor (oavgjort 2-2) på avbytarbänken.

Erkan Zengin, Eskisehirspor 19/7
Skadekänning stoppade Zengin från spel mot Boluspor (oavgjort 2-2).

Panajotis Dimitriadis, Giresunspor 19/2
Giresunspor förlorade med 0-1 mot Ümranyespor. Dimitriadis spelade hela matchen.

MALTA

Alexander Nilsson, Tarxien Rainbows 22/9
Tarixen förlorade med 0-1 mot Birkirkara. Nilsson från start och spelade hela matchen.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 16/0
CSKA spelade oavgjort 0-0 mot Zenit. Wernbloom spelade från start men fick inte slutföra matchen, då han fick titta på domarens röda kort i den 70:e minuten.

Andreas Granqvist, Krasnodar 17/0
Krasnodar startade om säsongen med att spela 2-2 mot Spartak Moskva. Granqvist från start och spelade hela matchen.

Viktor Claesson, Krasnodar 1/0
Fanns med i startelvan när ryska ligan startade om och Krasnodar spelade 2-2 mot Spartak Moskva. Byttes ut under matchens sista 20 minuter.

Admir Catovic, FK Khimki 0/0
Uppehåll i den ryska andraligan, FNL, till 8 mars 2017.

Samuel Holmén, Dynamo Moskva 19/0

FÖRENADE ARABEMIRATEN
Osman Sow, Emirates Club 5/0
Bänkad från start men fick hoppa in redan tio minuter in på den andra halvleken mot Al Dhafra (förlust 0-3).

SYDKOREA
Marcus Nilsson, Pohang Steelers 0/0

Satt hela premiärmatchen mot Ulsan (förlust 1-2) på avbytarbänken.

NYA ZEELAND

Armin Pasagic, Eastern Suburbs 16/5
Eastern Suburbs förlorade med 1-2 Aukland City. Pasagic spelade hela matchen.

Ermal Hajdari, Tasman United 15/4
Inget spel för Tasman United den senaste helgen. Spelar nästa match 12 mars.

JAPAN

Robin Simovic, Nagyoa Grampus 8 2/0
Simovic bänkad från start också mot Gifu (oavgjort 1-1). Fick hoppa in i den 85:e minuten.

USA

Axel Sjöberg, Colorado Rapids 1/0
Colorado Rapids vann med 1-0 i premiären mot New England. Sjöberg från start och spelade hela matchen.

John Alvbåge, Minnesota, 1/0, 0 hållna nollor
Riktigt tung start på sejouren i MLS för Alvbåge. Släppte in hela fem mål i premiären mot Portland (förlust 1-5). Matchen var dessutom nystartade Minnesota Uniteds första ligamatch sedan grundandet. Efter att man reducerat med ett historiskt första mål till 1-2 i minut 79 släppte Alvbåge in ytterligare tre mål i slutminuterna. Knappast den starten den förre Blåvittmålvakten hade hoppats på.

Mohammed Khalid Saeid, Minnesota, 1/0
Spelade från start och hela matchen när Minnesota förlorade med 1-5 mot Portland.

Gustav Svensson, Seattle 1/0
Fick chansen från start i premiären mot Houston (förlust 1-2) men fick inte slutföra matchen, då han byttes ut i den 85:e minuten.