Foto: Bildbyrån

Alexander Michel ser inte ut att få något kontrakt med Djurgården. Efter det långa provspelet så är han nu inte med i träning med Blåränderna längre. Nu väntar en månads klubbjakt för den 24-årige försvararen:
– Jag respekterar Djurgårdens beslut, säger Michel till FotbollDirekt.se. 

Alexander Michels provspel med Djurgården är över. Efter hemkomsten från träningslägret i Portugal och inför tävlingssäsongens start med svenska cupen, så avbröts provspelet. Nu börjar försvararen om på ruta ett med att titta på ny klubb.

– Vi har satt bollen i rullning nu. Det kan ta ett tag, det beror på hur mycket is i magen jag kan ha nu. Fönstret stänger ju sista mars, säger Michel till FotbollDirekt.se.

– Det är väl inte helt kört med Djurgården, men jag kan inte heller vänta på dem nu.

Michel bekräftade själv för FD att Djurgården avbröt provspelet och det är något som vissa kanske tolkat som att det är en annan försvarare på väg in till klubben. Men det fanns en tydlighet från Djurgårdens sida redan från början, säger han nu. Numerärt är det för många försvarare i klubben i nuläget:

– Jag köper det de har sagt, att de har lite för många försvarare just nu.

Det är den förklaringen de gett dig?

– Ja, lite så är det. Och jag har varit medveten om det, att de haft en sådan situation. Det är så det sett ut sedan dag ett.

– Det är helt okej för mig, jag respekterar Djurgårdens beslut. Jag har varit med om värre saker än det här. Man ska inte hålla på och göra sig ovän med folk i onödan.

I och med att Michel och hans rådgivare gått ”all in” på Djurgården, så är det tidigt med nya klubbar. Förhoppningen är att hitta något i allsvenskan eller utlandet, i de ligor där fönstret fortfarande är öppet. Efter tre säsonger i allsvenskan med Syrianska (2011-2013) så vill han nu tillbaka till den nivån.

Det har tidigare, i slutet av vinterfönstret 2015, varit väldigt nära med en flytt till en allsvensk klubb för Michel – till Örebro SK. Något han själv bekräftar.

– Ja det har det. Jag har inte kollat med dem än, men vi får se. Det kan vara ett alternativ, absolut. Det är en bra klubb och det är hyfsat nära hem också.

I väntan på ny klubb så kommer han hålla i gång med Syrianska:

– Ja, jag kör lite med Syrianska, håller igång. Det är först och främst allsvenskan jag vill till, men det är klart att Syrianska alltid är ett alternativ. Hittar jag ingen klubb högre upp så är jag öppen för att spela där. Den dörren står alltid öppen.

– Det finns nån däruppe som har en plan för mig. Jag kommer hitta en bra lösning, det är jag säker på.