Foto: alloverpress

Erton Fejzullahu uppges vara på väg att bryta med kinesiska Dalian Transcendence.
– Jag har inga kommentarer till det. Men jag har inte brutit något kontrakt ännu, säger Fejzullahu till FotbollDirekt.se.

Erton Fejzullahu uppges lämna Dalian Transcendence. I går kom Sportbladet med uppgifter om att Erton är på väg att bryta kontraktet med den kinesiska klubben. Erton själv är fåordig om uppgifterna:

– Jag har inga kommentarer till det. Men jag har inte brutit något kontrakt ännu, säger han till FotbollDirekt.se.

– Det är många som har ringt, jag säger samma sak: Inga kommentarer. Om det blir så, det får framtiden utvisa. Just nu har jag kontrakt med Dalian och förhåller mig till det. Det är ingenting som är klart med någonting ännu i alla fall.

Första året i Dalian har förstörts av skador och det har hittills bara blivit sju ligamatcher i klubben. Nu är han på väg tillbaka i spel.

– Jag har bara varit i klubben ett år, jag skrev ett treårskontrakt. Sedan skadade jag mig, jag fick problem med brosk i ena knät och blev tvungen att operera. Första säsongen gick åt till rehab. Nu har jag tränat på en längre tid, och det är inga problem längre.

Erton befinner sig i Kroatien, där Dalian Transcendence befinner sig på ett månadslångt träningsläger.

– Jag är med fullt ut, har varit med hela tiden på lägret. Vi har kört tre-fyra träningsmatcher här nere. Jag har kört på ordentligt och spelat alla träningsmatcher.

– Det har gått bra, jag gjorde två mål i en match, det var mot ett mindre lag. Sedan har vi mött några bättre kroatiska lag här nere också, det har varit bra matcher. Det viktigaste är att jag är tillbaka, tränar fullt och att knät känns bra, vilket det gör.

Enligt uppgifter till FD så har flertalet allsvenska klubbar hört av sig efter uppgifterna om uppbrottet med Dalian i går.

– Om det finns intresse, det är inget jag vill kommentera. Jag överlåter det där till min agent. Men om det är så att klubbar är intresserade… det är klart, det är smickrande om det finns intresserade klubbar, det tyder på att man har gjort något bra som spelare och satt ett avtryck.

Att återvända till Sverige och spela i allsvenskan, nu direkt eller det närmaste året, hur ser du på det?

– Inga kommentarer. Jag har kontrakt med klubben här och så länge jag har kontrakt är det här mitt fokus ligger.