• Publicerat 17 februari, 2017
  • Skrivet av Ola Gustavsson
  • 0 Kommentarer

På söndag startar AIK sin cuppremiär.
Och det är ett AIK i stor harmoni. Sportchef Björn Wesström är nyligen hemkommen från Mellanöstern och dagsbilden inför öppningen mot Gais är stark:
– Vi gör bra saker och har gjort bra saker hela vintern. Visst är det lite tunga ben men tillåter oss inte att tänka på det. Vi visar hela tiden kvalité i allt vi gör, säger sportchef Björn Wesström till FotbollDirekt.se.

Det är ett AIK som kommit från Dubai med förluster mot Midtjylland och IFK Göteborg. Å andra sidan var det oavgjort efter full tid mot danskarna och ett långt i från ordinarie lag mot Blåvitt.

Jämte finns outnyttjade resurser med nya toppnamn som Kristoffer Olsson och Simon Thern och hur AIK snart förväntas vara inblandade i större affärer igen. En ny anfallare är aktuell.

Men någon stress ser inte ut att existerar innanför AIK:s väggar.
Sex veckor har gått av försäsongen och AIK:s sportchef har än så länge fått se allt han föreställt sig efter julhelgerna.

STJÄRNAN HAMNAR I AIK:s BLICKFÅNG
– Vi har ju saker att utveckla. Så är det självklart men vårt sätt att spela, vårt sätt att gå igenom pass och fysisk status, gör starkt intryck, säger Wesström till FotbollDirekt.se.

För första gången har nu annars Rikard Norling fullt ut kunnat nagelfara allt och in i detalj påverka allt som inte riktigt går när en tränare tar över mitt i en säsong som Norling gjorde förra sommaren.
– Vi har jobbat jävligt hårt, fortsätter Björn Wesström och förtydligar:
– Framförallt är det kombinationen av fys och taktiska förberdelser- vi har hittat ett djup och så vill vi inte ha ursäkter för tunga ben och sådant som är typiskt för en försäsong.

– Vidare så har vi taktiskt ett sätt som känns, vi känns väldigt gedigna defensivt. Där har vi redan utvecklats ännu mer. Och så handlar det om genomgångar vårt tränarteam har och hur träningar genomförs. Man får en optimal känsla.

Hur ser du på att Rikard Norling förmodligen inte förrän nu fullt ut kan påverka AIK till 100 procent – med tanke på hur han kom mitt i förra sommaren?
– Det är klart att han sätter sin prägel nu ännu tydligare, det är speciellt för vilken tränare som helst att komma mitt under en säsong som han gjorde i fjol. Det är en del av skillnaden tillsammans med den väldigt ambitiösa känsla som våra tränare förmedlar.

Jämte genomsyras även AIK av allsvensk fotbolls affär nummer ett. Succén med Alexander Isak som till och med petade Zlatan Ibrahimovic från tronen. Omkring 90 miljoner är en ytterligare dimension av ett starkt AIK-fort just nu.

– Ekonomin är ju så otroligt viktig och central. Men det ger ju energi. Trygghet. Det går inte att komma i från så stor betydelse det får för en verksamhet att ha bakom sig. Det är många som bidrar starkt till hur AIK ser ut i dag och ekonomin förstås på sitt sätt för oss alla.

AIK-Gais spelas på Skytteholm på söndag, kl. 14.00. FotbollDirekt rapporterar matchen LIVE. I grupp 1 ingår även Dalkurd FF och Kristianstad FC.

MISSA INTE – MER OM AIK:

– Vad betyder den här bilden för AIK:s 2017?

– AIK:s anfallsbudget – håller hårt i kalkyl