• Publicerat 17 februari, 2017
  • Skrivet av Mats Jonsson
  • 0 Kommentarer

IFK Norrköping presenterade på fredagen Gudmundur Thorarinsson från norska Rosenborg. FotbollDirekt pratade på fredagskvällen med journalisten Ole K Sagbakken på Trondheim-tidningen Adresseavisen som följt Thorarinsson under dennes tid i den norska storklubben.

– ”Gudi” fick aldrig fart på karriären i Rosenborg. Det var stor konkurrens om platserna och han fick aldrig över tid visa vad han gick för, säger Sagbakken till FotbollDirekt.se

Thorarinsson står noterad för 24 matcher den senaste säsongen för Rosenborg, varav 15 var från start.
– För vilken annan klubb som helst i Norge hade han varit en viktig spelare men Rosenborg har tre starka mittfältsspelare i Mike Jensen, Anders Konradsen och Fredrik Midtsjö som levererade bra förra säsongen och som lagledningen ogärna flyttade på. Och då har han kommit i kläm.

– Och när han till den här säsongen skulle göra sig gällande på träningslägret i januari, så skadade han knät och missade lagets träningsmatcher.

Men Sagbakken tror att Thorarinsson inte kommer göra Norrköpings supportrar besvikna. Och när vi ber den norske fotbollsreportern beskriva Thorarinson säger han såhär:
– Han är en tekniskt bra spelare med en mycket bra skottfot (vänsterfoten). Han gillar att ha bollen och jag tror hans vänsterfot kommer att bli ett bra vapen för Norrköping. Dessutom så är han en bra och stabil typ.

Är det något du känner att han skulle kunna förbättra utifrån det du har sett av hans spel?
– Som jag ser det är han en bättre offensiv spelare på mitten än defensiv. Men det är svårt att säga…annars. Och det ska bli intressant att se hur Norrköping kommer använda honom på planen.

Något du vill tillägga om Thorarinsson som du tycker vi bör känna till?
– Han är en väldigt bra gitarrist. Hans bror är förresten popstjärna på Island och har deltagit i den isländska melodifestivalen!