Foto: Bildbyrån

Erton Fejzullahu kan snart vara tillgänglig för en comeback i allsvenskan. Enligt uppgifter till Sportbladet är anfallaren nära att bryta sitt kontrakt med sin kinesiska klubb Dalian Transcendence. 

Erton lämnade Djurgården i januari 2014 när kinesiska Beijing Gouan lånade in anfallaren. Klubben köpte senare loss svensken men bröt kontraktet efter bara några månader. Redan då var Erton nära att återvända till Djurgården som erbjöd anfallaren ett kontrakt, men istället skrev Fejzullahu på för en annan kinesisk klubb, Dalian Transcendence i januari 2016.

Nu säger Sportbladets uppgifter att Ertons kontrakt med Dalian Transcendence kommer att brytas. Under hösten har det bara blivit sju matcher och ett mål, laget har gått knackigt och bytt tränare hela tre gånger.
– Man vet aldrig med Kina. De gillar att byta spelare så det kan mycket väl bli så att de vill bli av med mig. Då kan precis vad som helst hända, har Erton tidigare sagt till Sportbladet.

Anfallsvärvningen redan gjord?
I december avslöjade FotbollDirekt att anfallaren är högst upp på klubbens nya tränare Özcan Melkermichels önskelista. Djurgården har varit öppna med att de jagar en anfallare efter att ha sålt Sam Johnson och Michel Olunga och lånet av Mathias Ranegie avslutades efter förra säsongen.

Men sedan dess har FotbollDirekt har också skrivit att Djurgården är beredda att presentera Gustav Engvall vilken dag som helst. Det stänger förmodligen dörren för en återkomst i djurgårdströjan.