Foto: Bildbyrån

Henok Goitom kan vara förlorad för AIK. Enligt Sportexpressens uppgifter är anfallaren istället nära ett avtal med kinesiska Baoding Rongda Yitong. 

Goitom lämnade AIK som bosman i mars förra året. Då gick han till La Liga-klubben Getafe där det endast blev två matcher från start. Senare skrev han på för San José Earthquakes i amerikanska MLS där det blev totalt åtta matcher.

Men sedan anfallaren lämnade sin amerikanska klubb i oktober har han flera gånger ryktas återvända hem till Sverige för att spela i AIK. Men nu verkar det istället som att han väljer att fortsätta utlandssejouren i Kina, närmare bestämt Baoding Rongda Yitong.

Det är Sportexpressen som kommer med uppgifter om att förhandlingarna ”ska vara långt gångna” och att allt talar för att övgången kommer att presenteras inom de närmsta veckorna. Om uppgifterna stämmer kommer han att bli lagkamrat med Lars Sätra och John Owoeri som lämnade Hammarby respektive Häcken tidigare under vintern.