Foto: Bildbyrån

Djurgården står beredda att presentera Gustav Engvall som nyförvärv från Bristol City – men nu står hela affären och faller med en annan spelare.

FD skrev tidigare på torsdagen om att Djurgården är överens med Bristol City om att låna in Gustav Engvall för hela säsongen 2017. Alla parter är överens, och Djurgården har varit beredda på att presentera Engvall som nyförvärv.

Men det finns ett hinder. Bristol Citys skyttekung Tammy Abraham gjorde sig i tisdags illa i matchen mot Leeds. Abraham är på lån från Chelsea och U21-landslagsman för England, och har gjort stor succé den här säsongen. 18 ligamål hittills har det blivit.

Men det är oklart om han kan spela mer i vår. I morgon ska han undersökas för lårskadan han ådrog sig mot Leeds. En scanning genomförs under fredagen, och sannolikt kommer ett besked kring hur allvarligt det är redan då. De första rapporterna tyder på sju-åtta veckor innan Abraham kan vara tillbaka i träning. Vilket då skulle göra att säsongen i princip är körd.

Och då fryser utlåningen till Djurgården inne. Enligt uppgifter till FD så ryker hela affären om skadan på Abraham skulle visa sig vara så allvarlig som de första rapporterna gör gällande. Beskedet från Bristol är att man helt enkelt inte släpper Engvall om så skulle vara fallet, då man behöver alla anfallare man kan tillgå.