Foto: Bildbyrån

Redan nu meddelar Kalmar FF att klubben inte kommer att göra några fler affären innan säsongen drar igång. 
– Den gruppen som är här nu är den som ska göra det, säger sportchefen Thomas Andersson-Borstam till Fotbollskanalen. 

Det är 43 dagar kvar innan det allsvenska transferfönstret stänger och det brukar ofta smällare ju närmare säsongen vi kommer. Men en klubb har gjort klart sina affärer i god tid. Kalmar FF har inte värvat in någon spelare sedan den förra säsongen avslutades men har fått in Jörgen Petersson från Värnamo som assisterande tränare, och Marcus Svensson från Arsenal som fystränare.

Klubben har istället minskat truppen, Henri Anier och Jonathan Ring har lämnat för kotska Inverness respektive turkiska Genclerbirligi som bosman.

Tolv spelare med utgående kontrakt
I somras värvade klubben in Mahmoud Eid och Måns Söderqvist och klubben hoppas att spelarna nu har fått acklimatisera sig till laget.
– De kom mitt i säsongen och vi brukar vilja ha tålamod med våra nya spelare. Nu har Eid vuxit in i den allsvenska kostymen, och Måns har fått en nystart efter ha varit stukad när han kom hem. Han ser jättepigg ut, säger Thomas Andersson-Borstam till Fotbollskanalen.

Tolv spelare har bara en säsong kvar i sitt avtal och nu redan nu kan Kalmar behöva arbeta för att förlänga avtalen. Det handlar om Rasmus Elm, David Elm, Stefan Larsson, Marko Biskupovic, Papa Diouf, Ziarat, Anton Maikkula, Lucas Hägg, Filip Sachpekidis, Ismael, Herman Hallberg, och lånet Melker Hallberg.