Foto: Bildbyrån

Birkir Már Saevarsson är inne på sitt sista kontraktsår med Hammarby. Diskussioner om ett nytt kontrakt har inte påbörjats. I sommar kan Saevarsson skriva pre-contract med en annan klubb:
– Vi har inte hört något alls från Hammarby, säger spelarens agent Olafur Gardarsson till FotbollDirekt.se.

Hammarby värvade Birkir Már Saevarsson från norska Brann inför comebacksäsongen i allsvenskan 2015. Den isländske högerbacken skrev då ett treårskontrakt med Bajen.

I år är alltså sista kontraktsåret i grönvitt för Saevarsson. Några diskussioner om en förlängning har inte påbörjats. Saevarssons agent Olafur Gardarsson säger att man inte har kontaktats av Hammarby ännu.

– Nej, vi har inte hört något från dem alls, säger Gardarsson till FotbollDirekt.se.

Överraskad över detta?

– Nej alltså, de måste styra sin klubb, jag har hand om mina spelare. Om de vill diskutera en fortsättning så är vi öppna för det. Birkir och hans familj trivs jättebra i Hammarby och i Stockholm. Men vi tittar på andra alternativ också, det är mitt jobb att göra det.

LÄS OCKSÅ: Lät som en isländsk rövarhistoria – men Birkir bekräftar

I sommar så kan Saevarsson skriva pre-contract med en ny klubb, om inte kontraktet med Bajen har förlängts innan dess.
Ytterbacken fyller 33 i november, men enligt Olafur Gardarsson så är intresset stort – och det inte minst efter förra sommarens EM-slutspel där Saevarsson startade samtliga matcher när Island sensationellt nådde kvartsfinal. I sommarfönstret efter EM hörde flertalet klubbar av sig, säger agenten.

– Det fanns intresse från flera klubbar i somras, bland annat en klubb från England visade konkret intresse. Det finns intresse från flera klubbar nu också. Det kommer inte bli några problem för honom att hitta en ny klubb om det inte blir någon fortsättning i Hammarby.

FotbollDirekt har sökt Hammarbys sportchef Mats Jingblad för en kommentar.