Foto: Bildbyrån

På lördag inleder Hammarby sin tävlingssäsong med cupmatch borta mot division 1-laget Nyköping. Vänsterbacken Mats Solheim varnar sitt lag från att underskatta motståndet.
– Den fällan får vi inte gå i. Jag har varit med många år i cupen och åkt på smällar mot lag från lägre divisioner, säger norrmannen till FotbollDirekt.se. 

Hammarby imponerade inte under sina två matcher på Tele2 Arena förra veckan. Trots en 2-0-ledning mot HJK Helsingfors slutade det med en 3-2-förlust och väl mot IFK Norrköping ett par dagar senare var laget aldrig riktigt nära och ”Peking” vann rättvist med 2-0.

På lördag inleds allvaret då Svenska cupen sparkar igång. För Hammarbys del väntar Nyköping på bortaplan. ”Bissarna”, som laget kallas, håller till i division 1 och risk för underskattning kan därmed infinna sig hos Hammarby-spelarna, något som försvararen Mats Solheim vill förhindra.

– Den fällan får vi inte gå i. Jag har varit med många år i cupen och åkt på smällar mot lag från lägre divisioner. Det handlar om att vara på plats och göra sitt jobb. Vi får inte underskatta dem. De kommer att ha en extrem energi och vi måste få med oss ett bra resultat till de två resterande matcherna, säger Solheim till FotbollDirekt.se.

Är ni redo för att nu gå in i tävlingssäsongen?

– Ja, nu sätter det ju igång och det ska bli kul. Vi ska gå vidare från cupen och samtidigt kunna testa nya tankar och idéer som vi ska utveckla till allsvenskan.

Ni förlorade ju båda matcherna på Tele2 Arena förra veckan. Är det tungt eller bryr du dig inte om resultatet när det ändå var träningsmatcher?

– Alla matcher betyder något och man vill alltid vinna. Vi försökte med lite olika uppställningar och spelade så som vi ska spela. Vi fick också en del svar på vad som fungerade och vad som vi behöver jobba mer med.

Förutom Nyköping finns även Östersund och Varberg i gruppen. Bara ett av lagen går vidare och därmed är det en tuff uppgift som Hammarby ställs inför. Laget har dock fått en saftig förstärkning i Jiloan Hamad, stjärnförvärvet som för en dryg vecka sedan presenterades som Hammarbyspelare. Mats Solheim säger följande om sin nya lagkamrat:

– Han verkar vara en jättebra spelare. Han har ju inte varit här så länge och det handlar för honom om att komma in i laget och hitta relationer.