Foto: Bildbyrån

Klubbikonen Sharbel Touma har tagit över som tränare i Syrianska – ex-stjärnans första uppdrag som huvudtränare. Men Touma saknar PRO-licens, och nu kan SFC ta in ett nytt namn bredvid honom. Annars riskerar man böter på 500 000 kronor. Ett namn som är aktuellt är Lasse Pihl.
– Det är inget som är klart. Jag har ju den här Pro-licensen som de behöver, men inget är som sagt klart, säger Pihl till LT

Sharbel Touma lade skorna på hyllan efter säsongen 2014 med Syrianska. I december stod det klart att Touma tar sitt första större tränaruppdrag efter spelarkarriären, i just Syrianska.

Men det finns ett problem: Touma är inte klar med sista steget i tränarutbildningen och saknar därmed PRO-licens. Därmed måste Syrianska ta in en tränare med licensen, som står som huvudtränare i klubben. Annars riskerar SFC böter på upp till 500 000 kronor.

Enligt LT så är det klart att Lasse Pihl ta den rollen. Pihl har varit ungdomstränare i Assyriska, men ska ha lämnat det uppdraget för att ta över i Syrianska.

– Det är inget som är klart. Jag har ju den här Pro-licensen som de behöver, men inget är som sagt klart. Det är ett antal personer som är tillfrågade. Jag vet i alla fall om ett antal, men inget är klart. Men de måste ju hitta lösning på det problemet, säger Pihl till LT.

– Det är inte aktuellt att jag ska in i någon aktiv roll, vi har inte disktuerat det på det viset.Jag har ingen aning om hur de tänker lösa de bitarna men jag vet åtminstonde fem personer som varit aktuella. Och jag har ju Pro-licensen, fortsätter han.