• Publicerat 13 februari, 2017
  • Skrivet av Ola Gustavsson
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

För en vecka sedan låg Hammarby bakom MFF i årskortsförsäljningen. Nu är Bajen etta igen och har i dag passerat 12 000-strecket. Jämte öppnar nu för en annan publikpjäs – en fortsatt satsning på Volkswagen cup.
– Magkänslan hos oss och våra partners är att göra det här igen. Att visa upp oss så mycket som möjligt för våra fans är viktigt, säger ordförande Richard von Yxkull till FotbollDirekt.se.

AIK, IFK Göteborg, Häcken, Norrköping och Djurgården har satsat stort på långa utlandsläger. Dyra utlandsvistelser som många gånger är kostnader i 500 000-600 000 -kronorsklassen.
Hammarby valde sin linje och avstod ett större utlandsläger – och med det en satsning på Volkswagen Cup i Tele2 arena.
Istället för utgifter på flera hundra tusen, publikintäkter och sponsorsavtal och inte minst närheten till fansen. Bajen hade närmare 10 000 åskådare på två matcher och hoppas nu på att kunna skapa en ny tradition med Volkswagen Cup.

HAMMARBY OHOTAD NUMMER 1 I STOCKHOLM

– Det ligger en del i det även om det inte varit avgörande. Men att spara pengar och använda våra resurser på bästa sätt är viktigt och ja jag är övertygad om att vi inom kort kommer att diskutera en fortsättning nästa år, säger Richard Von Yxkull till FD.
– Vi har haft två bra publiksiffror. 4 000 mot HJK och 5 000 mot Norrköping. Målsättningen är att fortsätta att bygga det här, att spela på Tele2 och skapa så stark inramning som möjligt kring våra träningsmatcher.

Även från Hammarbys sport finns stöd för en fortsättning:
– Jag har pratat med Michelsen och han har varit väldigt nöjd med att få träningsmatcher på det här viset vi nu har fått när vi nu har en arena med faciliteter som Tele2.
– Nej, det här är en erfarenhet vi vill bygga vidare och det är klart sedan är det inte fel att vi har haft intäkter istället för utgifter men ändå lika starka sportsliga förutsättningar som att åka utomlands igen.

FOTNOT: Malmö FF har i nuläget sålt cirka 10 800 årskort.

MISSA INTE – MER OM HAMMARBY

– Men sportslig nit för Hammarby

– SÅ här ska Bajen säljas 2017