Foto: Bildbyrån

Oliver Silverholt har haft svårt att få speltid i Hammarby och Kvällsposten uppger att det finns konkret intresse från ett lag i superettan. Mittfältaren hintar själv om en flytt.
– Jag är i den åldern att jag behöver kontinuitet i A-lagsfotboll, konstaterar 22-åringen för Kvällsposten. 

Efter tre säsonger i Halmstads A-lag värvades Oliver Silverholt till Hammarby inför 2015 års säsong. Debutåret var godkänt med tio startade matcher. Fjolåret blev dock en mardröm för 22-åringen då han åkte på en skada strax före den allsvenska premiären och när han väl kom tillbaka hade han svårt att ta en startplats. Mittfältaren, som av Nanne Bergstrand främst användes som ytterback, spelade bara en allsvensk match 2016.

Under nya tränaren Jacob Michelsen verkar Silverholt heller inte stå högt i kurs då han under träningsmatcherna fått sporadiskt med speltid. Kvällsposten skriver nu att en klubb i superettan visar konkret intresse och 22-åringen hintar själv om en flytt.

– Jag är i den åldern att jag behöver kontinuitet i A-lagsfotboll. Det känner jag. Om det dyker upp något intressant. Gör det inte det har jag absolut inga problem att vara kvar i Hammarby. Jag trivs enormt bra här, säger Silverholt till Kvällsposten.

Mittfältarens tidigare klubb Halmstad, som på imponerande vis tog klivet upp till allsvenskan i höstas efter att ha besegrat Helsingborg i kvalet, har varit tysta gällande en comeback för Silverholt. Nykomlingen vill förstärka ytterbackspositionen, men att permanent skolas om till ytterback är inget som Silverholt är intresserad av.

– Nej, det är väl inget som lockar jättemycket att spela ytterback. Jag känner att jag inte är någon ytterback i grunden. Mina kvaliteter kommer inte fram som ytterback om jag ska vara ärlig.

Silverholt har de fyra senaste säsongerna spelat i allsvenskan, men trots det ser han inget problem med att gå till en klubb i superettan.

– Ibland måste man ta ett steg bakåt för att ta två framåt som man säger. Det känner jag absolut är ett lämpligt steg.