• Publicerat 8 februari, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

SALOU. Malmö FF och Sirius möttes på onsdagen i MFF:s sista match under Salou-lägret. FotbollDirekts Mårthen Bergman var på plats och såg ett MFF som både lyckades göra mål och vinna.
– MFF fick med sig resultatet men jag tycker nog att de gjorde en spelmässigt bättre insats mot Östersund. De vann men imponerade inte, säger han.

Fem snabba till Mårthen Bergman efter Malmö FF- IK Sirius 3-1.

MFF fick äntligen näta. Hur var offensiven?
– Lägena radades upp i inledningen och Erdal Rakips friställning av Berget var mycket fin. Iskallt avslut av norrmannen som hade missat ett kalasläge strax innan. Annars sumpade såväl Tinnerholm som Cibicki fina chanser innan Eikrem nyttjade en frispark som Lukas Jonsson kanske borde varit på (?). Även Cibicki hade ett fint avslut på frispark i andra. I andra halvlek mattades den annars rejält. Noterbart där var ju att Rosenberg gick ut i paus.

Rosenberg ja, hur var han?
– Tog initiativ direkt och bjöd Berget på ett bra läge efter bara någon minut. Han visar med sin blotta närvaro vad MFF ska vara och vad man ska prestera på planen. Var nog MFF:s bästa tills han gick ut i halvtid.

I övrigt några som imponerade?
– Pawel Cibicki kan bli riktigt bra i år. Det höga presspel ”MP” vill lira passar honom som handen i handsken. Giftiga frisparkar också. Sen tycker jag att Erdal Rakip tog för sig bra medan Tinnerholm köttade på fint i första halvlek.

Sirius då?
– Första 15 i andra halvlek var de klart bättre än MFF och Eikrems frisparksmål kom väldigt ologiskt sett till matchbilden. Men det var ju inte direkt något toppat Sirius som ställdes på benen utan flera viktiga pjäser som Jesper Arvidsson och Philip Haglund saknades. Överlag sprang de lite för lite och vägde lite för lätt i längden.

Vad ger du matchen för betyg?
– Ingen som går till historien direkt. Den kraftiga blåsten ställde till det för lagen några gånger även om motvinden, konstigt nog, verkade gynna båda lagen. MFF fick med sig resultatet men jag tycker nog att de gjorde en spelmässigt bättre insats mot Östersund, som också var betydligt bättre än Sirius.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM