• Publicerat 6 februari, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Casper Nordqvist

DUBAI. AIK inledde sin andra träningsvecka med en taktisk träning – betoning på omställningar och att försätta anfallarna i avslut. Denni Avdic drömmålade, sprinklersystemet levde sitt eget liv och ett nyförvärv utmärkte sig.

Lennart Sandahl är på plats i Dubai och bevakar AIK för FotbollDirekt.
Här hans första rapport sedan ankomsten i går kväll när nu AIK går in på sin andra Mellan Östern-vecka.

Hur var vädret?
– Alldeles optimalt för fotbollsträning. Soligt, inte för varmt och inte för kallt. Träningen startade 10.15 (lokal tid) och termometern mätte 21 grader runt 11-tiden.

Vilka saknades?
– Samtliga deltog i dagens träning, inklusive de uppsnackade nyförvärven Kristoffer Olsson och Simon Thern. Juniorspelarna Alexander Snäcke och Albin Linnér fick stå över elva mot elva-spelet och träna extra fys tillsammans med en ung kroatisk provspelaren, som i övrigt inte gjorde något större väsen av sig.

Vad tränade man på?
– I sedvanlig ordning tog AIK:s fystränare Johan Svensson hand om aktiveringsdelen där spelarna jobbade med gummiband och medicinbollar som redskap. Därefter följde en lättare passningsövning innan grupperna delades upp. Anfallsspelare och ytterzonspelare jobbade med olika typer av avslut tillsammans med Nebosja Novakovic. Övriga spelade ett possessionspel med fyra små mål. Därefter klev laget in i spel elva mot elva.
– Vi tränade mycket på olika spelsekvenser, omställningar och samarbetet mellan forwards. Det var en jättebra träning i det fina vädret, kommenterade Novakovic efteråt för FotbollDirekt.se.

JUST NU: AIK I DUBAI – FD PÅ PLATS

I elva mot elva-spelet formerade Rikard Norling (inledningsvis) lagen så här: Lag 1 (3-5-2) Linnér/Stamatopoulos – Väisänen, Karlsson, Johansson – Sundgren, Blomberg, Affane, Ishizaki, Kpozo – Markkanen, Avidic

Lag 2 (4-4-2) Nyberg – Hauksson, Sonko Sundberg, Nyholm, Antonsson – Gravius, Olsson, Thern, Saletros – Mushitu, Mansiamina.

Flera positionsbyten gjordes under spelets gång där Norling ofta gick in och bröt spelet.

Vem såg hetast ut?
– Nyförvärvet Jesper Nyholm såg väldigt trygg ut i backlinjen. Följsam och säker med bollen. Han ”belönades” med att byta tröja till lag 1 där Per Karlsson klev över till lag 2. Även junioren Melker Antonsson (född 99) tog för sig som vänsterback i lag 2 och berömdes både av Novakovic och assisterande tränaren Peter Wennberg efter träningen.

Vackrast på träningen?
– Det var utan konkurrens Denni Avdic chippmål från 20 meter. Han fick en perfekt avvägd boll över backlinjen från Stefan Ishizaki, hade en meters försprång till sin försvarare och lättade elegant bollen över Gustav Nyberg. Bollen gick strax under ribbkanten och Avdic möttes med stående ovationer från sina medspelare.

Citatet?
– Den gillar du va?, ropade Avdic till Nebosja som svarade: ”jävla fint!”.

LENNART SANDAHL

MER OM AIK – MISSA INTE:
– Allt om AIK – gå till FotbollDirekts AIK-sida
– Stjärnförvärvet om hånen – ”Skulle inte må bra av att läsa det”
– PÅ FD: ”Olsson-affär bättre än Thern”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM